Má jen jednu ruku, přesto je výborný hokejista

Přestože má mladý hokejista Scott Stafford (foto) od narození jen jednu ruku, bojuje o místo v profesionálním týmu Denveru a má prý velkou šanci uspět.
Na první pohled byste si toho vůbec nevšimli. Scot Stafford dal parádní gól. Vypadá jako úplně normální hokejista. Jenže když se podíváte blíž, zůstanete v úžasu. Scott totiž nemá levou ruku. A hokejku má přilepenou průhlednou páskou k rukávu.

Scott STAFFORD:“Mám obrovskou oporu v rodině. Když jsem měl sen hrát hokej, nezrazovali mě. Naopak jsme s tátou vymýšleli, jak držet hokejku. A máma je můj vůbec největší fanoušek.“

23 letého mladíka hokej uhranul, jako kluk býval přilepený u televize a hltal přenosy NHL. Největší hvězdy měl na plakátech nad postelí a snil o tom, že jednou bude taky hokejista. Všichni ho odrazovali, že bez ruky přece nemůže hrát a dávat góly. Malý Scott přesto bojoval. A měl štěstí na trenéry. Ti ho neodepsali, vzali ho do týmu a on dřel. Daleko víc než ostatní. Nakonec to dotáhnul až do kanadské reprezentace tělesně postižených. Ale ani to mu nestačí. Chce hrát se zdravými hokejisty. Teď to zkouší dokonce mezi profesionály ve třetí nejvyšší zámořské soutěži a trenér je s ním spokojený.

STAFFORD:“Nejtěžší je přesvědčit lidi, že můžu hrát hokej jako každý jiný. Necítím žádný hendikep, protože jsem levou ruku nikdy neměl. Chci prostě hrát hru, kterou miluju“

Tenhle borec prostě potvrzuje známé rčení, že nic není nemožné.

podle reportáže televize Nova zaznamenala invArena

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.