Beznohý tenista prohání zdravé soupeře

TV Nova uvedla příběh třináctiletého chlapce, který nemá nohy, přesto touží být nejlepším tenistou na světě. /ilustrační snímek/


Američan je bez dolních končetin od narození, přesto hraje tenis od 4 let a dokonce lépe než většina jeho vrstevníků.

Už když se Conner Stroud narodil, chyběly mu boky, stehenní kosti i kolena. Jenže on s handicapem statečně bojoval a odmítal i protézy.

Rita Stroud, matka:“Snažil se učit chůzi na protetických nohou, ale neměl je rád. Zpomalovaly ho.“

Raketu v ruce držel poprvé ve 4 letech v tenisové akademii svých rodičů. V 8 vyhrál s kamarádem první turnaj ve čtyřhře. Jenže teď pomalu dospívá, jeho soupeři jsou fyzicky silnější a pro Connera bude stále složitější držet s nimi krok.

Conner Stroud:““Údery mám určitě silnější než ti, proti kterým hraju. Jenže oni můžou míček poslat daleko ode mě a já ho pak těžko vracím. Proto se chci naučit tenis vozíčkářů a být nejlepší.“

Možná že vám je teď třináctiletého chlapce líto, ale netouží po tom, aby ho někdo litoval. On teď touží být nejlepším tenisovým vozíčkářem na světě.

Podobný osud potkal i dvanáctiletého kloučka z Brazílie. Malý Gabriel se narodil bez chodidel, i přesto si rozumí s fotbalovým míčem a mezi vrstevníky patří k nejlepším. Tihle dva jsou zkrátka důkazem, že i ty nejtěžší překážky v životě se dají překonat.

podle reportáže televize Nova zaznamenala invArena

 

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.