Ministrem práce a sociálních věcí bude František Koníček

Nový premiér Jiří Rusnok už obsadil horké křeslo na Ministerstvu práce a sociálních věcí. Ministrem bude František Koníček (foto), bývalý ředitel Lesů ČR a člen ČSSD.

Rusnok měl z počátku s obsazením postu problémy. Místo mu odřekl žhavý kandidát Petr Šimerka, který už s MPSV zkušenosti měl. Jako důvod uvedl vážné rodinné důvody, skutečnost však může být zcela jiná. Asi jen málokomu by se na MPSV chtělo. Budoucího ministra totiž čeká dokončení úklidu Drábkova nepořádku.

Je otázkou zda to bude František Koníček zvládat. Vždyť na post ředitele Lesů ČR rezignoval právě v době, kdy lesy postihla velká kalamita a nastala tak složitá situace s vypisováním tendrů na odklízení dřeva.

Jako oficiální důvod jeho rezignace se ale uváděl rozdílný názor na vedení Lesů ČR s tehdejším ministrem zemědělství Petrem Gandalovičem.

Pokud Rusnokova vláda získá v Poslanecké sněmovně důvěru, měl by se Koníček začít urychleně věnovat palčivým problémům, které MPSV pálí už delší dobu.

Půjde především o konečné vyřešení projektu sKaret, vypsání nového tendru na systém na výplatu dávek a v neposlední řadě také o neblahou situaci s odebíráním průkazů ZTP.

Jiří Marek
invArena

1 komentář

  1. Bože, další recyklát. Soudruh je z podniku známého korupcí a rozkrádáním. To už bych tam radši možná nechal tu tetu od kaldy.

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.