V centru Pivovar vystavují výrobky klientů terapeutických dílen. Podívejte se

Kulturní centrum Pivovar v Domažlicích hostí jedinečnou podzimní výstavu, která představuje výrobky klientů ze Sociálně terapeutických dílen sv. Josefa. Tato díla, vytvořená lidmi s různými postiženími, nabízejí pohled na kreativitu a snahu o integraci do běžného života.

Kulturní centrum Pivovar v Domažlicích v současnosti vystavuje výrobky klientů ze Sociálně terapeutických dílen sv. Josefa z Domažlic a Meclova. „Podzimně laděná výstava je k vidění v přízemí centra,“ upřesnila sociální pracovnice dílen Jana Buriánková.

Sociálně terapeutické dílny zřizuje v Domažlicích a Meclově Diecézní charita Plzeň, slouží pro přibližně čtyřicet klientů. „Dílny jsou vhodné pro lidi s různým postižením, kteří chtějí pracovat, setkávat se v komunitě, chtějí být užiteční. Cílem služby je přiblížit způsob života lidí s handicapem životu běžných občanů – a tím snížit míru rizika sociálního vyloučení,“ uvedla před časem pro Deník vedoucí dílen Jitka Horalová. V dílnách pracují lidé s lehčím mentálním postižením, s psychiatrickou diagnózou, vozíčkáři a další klienti, kterým jejich handicap neumožňuje vykonávat běžné zaměstnání. V několika dílnách, z nichž každá má trochu jiné zaměření, vznikají pod jejich rukama nejrůznější užitné i dekorativní předměty, jako jsou hrnečky, misky nebo krmítka pro ptáky.

Výstava v centru Pivovar potrvá do Vánoc.

Stanislav Souček

Domažlický deník

https://domazlicky.denik.cz

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.