Druhý Taxík Maxík vyrazí do ulic Benešova, ten první najel 140 tisíc kilometrů

Benešovská příspěvková organizace Pečovatelská služba okresu Benešov brzy vyjede s novým automobilem Taxík Maxík. To je nová informace, i když o tom Benešovský deník psal už letos v únoru. Jenže teprve tento měsíc se tak skutečně stane.

Nové vozidlo stejné značky a ve stejných barvách nahrazuje to, které v Benešově začalo vozit seniory a zdravotně znevýhodněné už v roce 2018. Služba jim pomůže při cestách k lékaři, za nákupy nebo i za kulturou, ovšem pouze na území města Benešova.

Pořizovací cena nového Taxíku Maxíku je 670 tisíc korun včetně DPH a částkou 400 tisíc korun přispěla Nadace Charty 77 prostřednictvím Konta Bariéry.

„Díky této štědré podpoře se podařilo pořídit moderní a pohodlné vozidlo s automatickou převodovkou,“ připomněl benešovský místostarosta Jakub Hostek.

Taxík Maxík bude v provozu každý pracovní den od 7 do 16 hodin a objednávat jízdy bude možné do 15 hodin téhož dne. Cena za přepravu zůstává stejná od začátku poskytování služby – 25 korun za každou přepravovanou osobu.

Službu mohou využívat senioři nad 65 let a držitelé průkazů ZTP či ZTP/P s trvalým bydlištěm na území města Benešova.

První benešovský Taxík Maxík s manuální převodovkou najezdil po městě za těch sedm let služby takřka 140 tisíc kilometrů. Stal se nepostradatelnou součástí života dříve narozených i invalidů. Dokládá to i statistika. Auto absolvovalo přes 20 300 jízd a jen letos jich bylo už více než 2 100.

„Největší zájem o tuto službu je v ranních, dopoledních a poledních hodinách. Naopak později odpoledne, zejména po 15. hodině, je kapacita málo využívaná. Převážnou část klientů tvoří senioři, kteří službu využívají i opakovaně,“ doplnila Alena Králíčková, ředitelka Pečovatelské služby okresu Benešov.

Zdeněk Kellner

Benešovský deník

https://benesovsky.denik.cz

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.