Medailové úspěchy 1. Centra zdravotně postižených na mistrovství republiky

ilustrační foto: Paul Moore / Photoxpress

1. Centrum zdravotně postižených JČ, z.s. v Českých Budějovicích uspořádalo ve své bezbariérové hale mistrovství republiky v benchpressu pro sportovce se zrakovým, tělesným, intelektuálním a kombinovaným handicapem.

V kategorii tělesně postižených ve váze do 107+ zvedl Lukáš Šimánek činku o hmotnosti 185 kg. V této kategorii handicapu ve váze do 65 kg pokořil Mykola Tsvihun činku o váze 125 kilogramů, což stačilo na 2. místo. Na třetím místě skončil Karel Schoř do 88 kg výkonem 132,5 kg.

Prvenství v kategorii intelektuálně handicapovaných poprvé získal Štěpán Chonka ve váze do 107 kg výkonem 110 kg, druhý za ním skončil Adam Šohájek ve váhové kategorii do 107 kg výkonem 100 kg a třetí místo odsadil Zdeněk Pletzer v kategorii 107+, když zvedl činku o váze 80 kilogramů.

Další kategorií byli sportovci s kvadruplegií, kteří provádí benchpress na multipressu. Zde opět vynikl Lukáš Šafr ve váhové kategorii do 65 kg zvedl 85 kg a získal zlatou medaili, stříbrnou vybojoval Matěj Havel ve váh. kat. do 49 kg výkonem 55 kg a bronzovou medaili bral Ivan Dvořák ve váh. kat. do 97 kg výkonem 45 kg.

Mezi zrakově postiženými vzpěrači prokázal svoji výbornou formu před nadcházejícím MS v Kazachstánu Michal Rokůsek, který ve váh. kat. do 110 kg zvedl činku o váze 140 kg, za ním zůstal v kat. do 90 kg Josef Camfrla výkonem 90 kg a třetí místo získal Radek Klabouch (90 kg) výkonem 75 kg.

Všichni jmenovaní jsou členy 1. Centra zdravotně postižených jižních Čech, z.s. na Vltavském nábřeží v Českých Budějovicích. Pro širší veřejnost je tato bezbariérová hala známá jako Fitness Loděnice.

Ředitel soutěže Jiří Smékal ocenil dosažené výkony a u mnohých stoupající výkonnost. Děkujeme všem partnerům za materiální a finanční podporu, bez které by nebylo možné důstojně uspořádat tuto největší republikovou akci. Všichni medailisté obdrželi poháry, medaile, diplomy a věcné ceny.

Pavel Kortus

Táborský deník

https://taborsky.denik.cz

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.