Češka s Downovým syndromem zazářila na Times Square. Její fotka zaujala

Kdo může říci, že se jeho tvář objevila na billboardech na Times Square v New Yorku? Češka Věra trpící Downovým syndromem ano. Právě její fotografie byla vybrána z několika tisíc dalších a během slavností National Down Syndrome Society (Národní společnosti pro Downův syndrom) vystavena v jednom z největších měst světa.

Fotografie dlouhovlásky Věry, která trpí kromě Downova syndromu i řadou dalších zdravotních problémů, americkou Národní společnost pro Downův syndrom zaujala natolik, že si ji v sobotu 7. září během oslav 30. výročí National Buddy Walk na dvou velkých billboardech na Times Square v New Yorku mohly prohlédnout desítky, či dokonce stovky, tisíc lidí.

Právě prezentací videa s fotografiemi lidí postiženými Downovým syndromem slavnosti začaly. Kromě snímku Češky mohli účastníci akce vidět i fotografie dalších lidí z celého světa trpících tímto syndromem.

National Buddy Walk je celosvětovým programem pro zvyšování povědomí o Downově syndromu. Akci pořádá National Down Syndrome Society, která má za cíl podpořit přijetí a začlenění lidí s tímto onemocněním a získat finanční prostředky na podporu komunity. V současnosti se ve městech po celém světě a na vybraných místech koná více než 200 akcí Buddy Walk.

Jitka Vepřovská

Deník.cz

https://www.denik.cz

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.