Ve Vrchoslavicích, vesnici roku, mají jakousi univerzitu třetího věku  

Vrchoslavice

 ČT 1 


Je pátek, připravili jsme pro vás regionální zprávy. Do Vrchoslavic na Prostějovsku přivezli zástupci kraje zlatou stuhu pro vítěze regionálního kola Vesnice roku. Ocenění získaly v konkurenci 7 dalších obcí z Olomoucka. Zhruba 600 místních obyvatel komisi oslovilo hlavně spolkovou činností a provázáním se zemědělskou výrobou.

redaktorka
——————–
Vrchoslavice porotu šokovaly i prezentací při návštěvě hodnotitelů. V obci je přivítala babička Škopková ze známé komedie Slunce, seno nebo farář Otík. Zdejší obec se má čím pochlubit.

Dušan Svozílek, starosta Vrchoslavic /SNK/
——————–
Nyní stojíme na dopravním hřišti nebo se procházíme, které jsme pořídili z dotace, která byla za Modrou stuhu ze soutěže Vesnice roku v roce 2019.

redaktorka
——————–
Místní jsou totiž držitelé několika ocenění jak za práci s mládeží, tak se seniory. Dokonce tu mají něco jako univerzitu třetího věku, absolvuje ji třeba Stanislava Vránová.

Stanislava Vránová, obyvatelka Vrchoslavic
——————–
Tak holky, šup. Zahrádkáři dělají kurzy na stříhání stromků a teď budeme mít třetí ještě jeden, letos proběhly dva.

redaktorka
——————–
Pro obyvatele i okolní sousedy pak v obci funguje i malá farma na samosběr. Do Kubíčkovy zahrady jezdí lidé nejen pro hrušky nebo česnek, ale i pomáhat postiženému chlapci.

Oldřich Svačina, majitel Kubíčkovy zahrady
——————–
Chceme, aby sem chodila si školka utrhnout ovoce, vykopat i třeba brambůrky, který budou mít druhý den na oběd.

redaktorka
——————–
Proč obec vyhrála ocenění, je vidět i v dějišti dnešních oslav.

Dušan Svozílek, starosta Vrchoslavic /SNK/
——————–
Právě vcházíme na pódium naší sokolovny, ve které jsme v loňském roce udělali novou podlahu, v minulých letech jsme spravili například kuchyň a zázemí pro modeláře a většinu těchto akcí financujeme z dotací.

redaktorka
——————–
Stejný program pro hodnotící komisi s názvem Slunce seno Vrchoslavice čeká místní ještě jednou. Obec teď bude Olomoucký kraj reprezentovat v září na celostátním finále v Uherském Hradišti.

Česká televize, Vrchoslavice.


Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.