Nadace podpořila na tenisovém turnaji WTA handicapovaného sportovce

Aleš Eger

Praha, 29. července 2024: Společnost AGEL byla i v letošním roce poskytovatelem zdravotní péče na největší tenisové akci v Česku, kterou byl od 19. do 26. července v areálu TK Sparta Praha ve Stromovce ženský turnaj WTA 250 Livesport Prague Open 2024. Handicapovaný sportovec Aleš Eger na konci turnaje obdržel od NADACE AGEL příspěvek na sportovní invalidní vozík.

Tropické počasí minulého týdne přineslo přítomným zdravotníkům nezvykle velké množství zásahů. Nejčastějšími problémy byly kolapsy z horka, které postihly více než 20 diváků, ale nevyhnuly se ani mladým sběračům míčků, z nichž tři navzdory všem preventivním opatřením a důslednému pitnému režimu potřebovali pomoc přímo na kurtu. „Naštěstí šlo o situace, které vypadaly na první pohled dramaticky, ale díky rychlému zásahu, ochlazení postiženého, doplnění tekutin a polohování nešlo naštěstí nikdy o nic vážného,“ podotkl Pavel Sibřina, ředitel POLIKLINIKY AGEL Praha Italská.

Neobvyklá řada zranění se v letošním ruce nevyhnula ani hráčkám, když převahu měly domácí tenistky. „Byla to neuvěřitelná smůla, takový počet zranění a skoro vždy u domácích hráček, to jsem ještě nezažil,“ posteskl si ředitel turnaje Miroslav Malý. Díky nové magnetické rezonanci v Poliklinice AGEL Praha Italská byla na dosah rychlá a přesná diagnostika, kterou využilo přes 10 tenistek. Zřejmě nejvážnější zranění si přivodila mladá hráčka Sparty Dominika Šalková, která na turnaji předváděla životní výkony, ale po pádu v osmifinále musela vzdát a skončila se sádrou na kotníku levé nohy.

Chtěl bych poděkovat společnosti AGEL a jejím zaměstnancům za tradiční profesionální zajištění zdravotní péče o všechny účastníky turnaje, od hráček až po malé sběrače. Věřím, že během příštího ročníku budou mít daleko méně práce a budou se tak moci více soustředit na své preventivní programy v zóně pro fanoušky,“ poděkoval za lékařské zabezpečení Miroslav Malý.

Součástí spolupráce turnaje a hostitelského klubu se společností AGEL bylo i předání společného charitativního šeku NADACE AGEL a TK Sparta Praha, který před finálovým zápasem přebral od ředitele turnaje Malého a členky správní rady NADACE AGEL Lucie Dvořákové handicapovaný sportovec Aleš Eger, jako příspěvek na sportovní invalidní vozík.

Společnost AGEL je od minulého roku generální partnerem Českého tenisového svazu, a kromě státní reprezentace a velkých tenisových turnajů podporuje růst mladých tenisových talentů po celé republice.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.