Andrea Bocelli 30 let na scéně  

Andrea Bocelli

 ČT 1 


Andrea Bocelli 30 let na scéně. Italský operní pěvec oslavil výročí trojkoncertem v rodném Toskánsku. Za účasti mnoha světových hudebních i hollywoodských hvězd.

Pětašedesátiletý Andrea Bocelli se vrátil domů. Jubilejní koncert se konal v jeho rodišti, městečku Layatico s 13 sty obyvateli. Na pódiu se vedle něj vystřídala řada hostů, třeba britský zpěvák Ed Sheran. Nebo krajan Zucchero.

Andrea Bocelli, operní pěvec
——————–
Je to nápad, který vzešel od všech, kteří se mnou a pro mě pracují. Tak nějak, řekl bych, jsem se s tím musel smířit. Ale řekněme, že jsem to přijal. S radostí.

redaktorka ČT
——————–
Na kytaru Bocelliho doprovodil i Johnny Depp, byl tu i další americký herec a hudebník, Will Smith. Jemu i dalším zahrál Andrea Bocelli v zákulisí na flétnu.


Od 12 let nevidomý pěvec si během tří dekád získal zástupy fanoušků po celém světě.

Andrea Bocelli, operní pěvec
——————–
Byly situace, epizody a hlavně okolnosti, které jsem prožíval s velkými emocemi. Koncerty pod pyramidami v Egyptě nebo před Svatým otcem.

redaktorka ČT
——————–
Píseň, se kterou na mezinárodní scéně prorazil. Původně ji nazpíval s anglickou zpěvačkou Sarah Brightmanovou. Dodneška se prodalo více než 85 000 000 nahrávek.Novou verzi skladby letos nahrál i se svým synem. Právě k výročí. Čas se rozloučit, zpívá. To zatím Andrea Bocelli neplánuje, v říjnu chystá vydat nové album duetů. 

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.