Itálie nebo zlatý hattrick v Olomouci, Dušan Ščambura i letos sbírá medaile

Rovněž tento rok dává o sobě řádně vědět šumperský handicapovaný sportovec Dušan Ščambura, který již řadu let úspěšně reprezentuje v atletice nejenom svoje město, ale i celou Českou republiku.

Loni byly jedním z jeho vrcholů Sportovní hry v Thajsku, letošní sezónu poté odstartoval v italském Jesolu, kde získal zlatou medaili v hodu oštěpem a stříbro pak bral v hodu diskem.

Na domácí scéně se později představil při Velké ceně Pardubic a ani odsud neodjel s prázdnou, opět přivezl hned tři cenné kovy.

„Tady jsem získal zlato v oštěpu díky výkonu 20,18 metrů a stříbro v kouli vrhem 7,80 metrů. A disk, který doletěl na hranici 25,59 metrů, mi také vynesl druhé místo,“ pochlubil se svou bilancí z východu Čech Dušan Ščambura, jenž později zamířil za „exotikou“.

Při závodech v Maroku ve městě Marakeš skočil ve sloučené kategorii na celkovém čtvrtém místě v disciplínách oštěp a disk.

Další klání absolvoval šumperský závodník v Ostravě na Mistrovství České republiky, tuzemský šampionát nepostrádal ani mezinárodní účast.

Zde vybojoval zlato v hodu oštěpem, stříbro urval v kouli a disku, v součtu i s konkurencí zahraničních účastníků.

Kromě nejrůznějších atletických mítinků odstartoval Dušan Ščambura v tomto roce také českou atletickou ligu.

Úvodní podnik v Novém Městě nad Metují pro něho měl nádech stříbra, když druhé místo získal v kouli a oštěpu.

Zatím poslední klání na domácí scéně skončilo pro šumperského vozíčkáře trojnásobnou zlatou radostí, když na nedávném Czech Open 2024 v Olomouci dominoval s oštěpem, koulí i diskem.

„Jsem rád, že se mně takto zadařilo zrovna před vlastním publikem,“ konstatoval po akci na Hané Dušan Ščambura, jenž závodí v barvách AC Olomouc.

„I když na druhou stranu s výsledky jednotlivých disciplín spokojený moc nejsem, moje výkony mohly být lepší, ale i tak to nakonec stačilo na prvenství,“ pousmál se závěrem populární šumperský sportovec.

Miroslav Pergl

Šumperský deník

https://sumpersky.denik.cz

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.