Ve Slapech u Tábora si lidé opět vyzkoušeli Atletiku jinak

Na fotbalovém hřišti ve Slapech u Tábora se konal 13. července již třetí ročník akce „Atletika jinak“, jejímž cílem je propagovat para atletiku a pobavit děti i dospělé.

Akce nabídla bohatý doprovodný program se sportovní tématikou, který přilákal více než 90 návštěvníků.

Atraktivní program pro všechny

Návštěvníci si mohli vyzkoušet para atletiku pro vozíčkáře, jízdu na lehokole a tricyklu, běh poslepu a překážkový běh. Děti, které splnily všechny úkoly, dostaly malou odměnu. Součástí dětské části programu byl také atletický závod v hodu raketkou, kde nejlepší soutěžící získali hodnotné ceny i medaile.

Soutěže a exhibice para atletů

Jedním z vrcholů odpoledne byl závod ve vrhu koulí z vrhací stolice, kterého se mohli zúčastnit všichni přítomní. V kategorii žen zvítězila Alena Kuklová a mezi muži byl nejlepší Milan Kalaš. Tento ročník se rovněž zaměřil na benefiční sbírku na pořízení vrhací stolice.

Akce také zahrnovala exhibici para atletů reprezentantů, kde první místo obsadil Petr Vrátil, druhé místo získal Martin Kukla a třetí skončil slapský rodák Martin Dvořák.

Hudební vystoupení a podpora místních firem

Po sportovním odpoledni následoval koncert táborské kapely Peshata, která hrála bez nároku na honorář a část zisku z prodeje merchandise věnovala na benefiční účely. Od 19:00 zahrála i skupina Flying Parties, která přilákala další návštěvníky.

Významná podpora a zdvojnásobení výtěžku

Akci finančně podpořily místní firmy, jako jsou API CZ s.r.o., Faliko, ETM Stavební a další. Díky nadaci Divoké Husy bude výtěžek ze vstupného a finančních darů zdvojnásoben, což výrazně přispěje k podpoře para atletiky a dalších sportovních aktivit pro handicapované.

Martin Dvořák

Táborský deník

https://taborsky.denik.cz

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.