Sbírka na pomoc děčínské Slunečnici  

stacionář děčínské Slunečnice

 ČT 1

Veřejná sbírka na děčínský dům Slunečnice s denním stacionářem pro mentálně handicapované už umožnila samotnou koupi vytipované vily, ale ještě nekončí. Další peníze budou potřeba na nezbytné úpravy. Například koupelen nebo aby i horní patra byla bezbariérová.

S ředitelkou děčínské Slunečnice, tedy zařízení pro mentálně postižené, procházíme nové sídlo.

Šárka Ludmila Podrábská, ředitelka, Slunečnice Děčín
——————–
Tyhlety dveře budou pro ten vstup pro bezbariérový záchod, celý se to tady přepaží a tady bude potom ještě novej vstup z druhé strany jako z chodby a ten bude pro záchod normálně. Jeden bude pánskej, druhej dámskej.

redaktor
——————–
Vysvětluje, že ještě než se do vily nastěhují klienti, musí projít dalšími úpravami. Aby se do horních pater vily dostali i imobilní klienti, bude muset vedení Slunečnice přistavět k domu venkovní výtah. Ten bude ústit tady místo tohoto okna.

Šárka Ludmila Podrábská, ředitelka, Slunečnice Děčín
——————–
Připravujeme s projektantem projektovou dokumentaci pro podání žádosti na stavební úřad, až nám to bude schváleno, tak se do toho prostě pustíme, no. I kdybysme zatím měli dělat třeba nějaký věci svépomocí.

redaktor
——————–
Na dům vypsalo zařízení veřejnou sbírku. Podařilo se jim vybrat 5 milionů. Díky tomu si mohli vzít úvěr a nové sídlo za 13,5 milionu koupit. Sbírka ale běží dál. Teď potřebují peníze na rekonstrukci. Klienti Slunečnice tak zatím chodí jen v rámci terapií pracovat nebo si hrát na zahradu vily.

Jiří Říha, klient, Slunečnice Děčín
——————–
Třeba tady trháme trávu kolem kytek a tak různě.

Jiří Dobeš, klient, Slunečnice Děčín
——————–
Pomáhat tady. Ostatním dětem.

redaktor
——————–
Zařízení se o ně stará bezplatně už od roku 1996. Přestěhovat se museli, protože od svého vzniku byl stacionář v nájemních prostorech.

Česká televize, Děčín.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.