Každý jsme jiný, a to nás baví

ilustrační foto: PhotoRack.net

advertorial

Jsme firma AB plus CZ s.r.o., která dodává kancelářské potřeby firmám již od roku 1997. Mezi našimi zákazníky jsme však známí převážně pod značkou VAŠEKANCELÁŘ.CZ, která je zároveň i adresou našeho e-shopu, kde si můžete prohlédnout celý náš sortiment.

Náš tým tvoří 81 kolegů, z nichž více než 75 % jsou lidé zdravotně znevýhodnění. Spolupracujeme s kolegy na vozíčku, nevidomými, nedoslýchavými či s jiným zdravotním znevýhodněním, a to na nejrůznějších pracovních pozicích jako jsou například:

  • obchodní zástupci,
  • skladníci,
  • administrativní pracovníci,
  • IT specialisti,
  • v oblasti marketingu, grafiky aj.

Ačkoliv se vzájemně lišíme množstvím sil a zdravotními dispozicemi, každý je schopen svou funkci plnit častokrát i nad běžná očekávání lidí, před kterými bývá tato menšinová skupina značně nedoceněna. Mnoho našich kolegů patří mezi vedoucí typy na svých pozicích a nezpochybnitelné odborníky.

Každý jsme jiný, ale to je na tom týmu to, co nás baví. Snažíme se u každého kolegy maximálně využít jeho schopností, v čem je silný, co ho baví, na co má nadání. Jde nám o rovnocennost mezi sebou, aby se nikdo necítil méně důležitý, ale zároveň je potřeba, aby každý přijal plnou zodpovědnost za svou práci.“ Říká k tomu Igor Hendrych, ředitel společnosti.

Každý má své specifické potřeby z hlediska způsobu práce, časových možností či dojíždění. Většina našeho týmu pracuje z domova, což nám umožňuje zaměstnávat lidi po celé ČR. Spoustu našich úspěšných obchodních zástupců se zrakovým znevýhodněním máme například až na Moravě.

Naším cílem není jen prosperovat na trhu kancelářských potřeb a budovat silnou a konkurenčně schopnou značku, ale vytvářet hodnoty, které můžou inspirovat a motivovat ostatní. Nás samotné práce s našimi kolegy s handicapem inspiruje. Spousta jejich životních příběhů vzbuzují obdiv a respekt jak k jejich pracovnímu nasazení, tak i jejich životní filozofii a schopnosti vážit si věcí, které bývají pro mnohé zdravé lidi samozřejmostí.

Přečtěte si příběhy kolegů z naší chráněné dílny, které postupně zveřejňujeme na našem firemním linkedinu a nechte se inspirovat i Vy.

Alena Rákosníková, manažerka TLM

Do AB plus jsem nastoupila v březnu roku 2014, takže příští rok zde budu již 10 let. Komunikuji a starám se jak o naše zákazníky, tak o celý náš tým, kde řeším všechny možné provozní záležitosti. Součástí týmu jsou lidé špatně chodící, po těžkých operacích, epileptici či s psychickým onemocněním. Snažím se tu pro ně být častokrát i nad rámec své práce. Je pro mě důležité, aby se tu cítili dobře, protože i to se pak odráží na jejich výsledcích práce. V AB plus mám možnost pracovat i z domova, což mi hodně pomáhá.“ Přečíst celý rozhovor na Linkedinu

Michak Fuka, skladník

Ve firmě pracuji od roku 2009, bude to už tedy 14 let. Ze své vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že ani sluchový handicap není překážkou. Na své pozici funguji zcela samostatně a práci zvládám bez problémů.“ Přečíst celý rozhovor na Linkedinu

Jakub Vevera, obchodní zástupce

Pracuji na pozici obchodního zástupce v oddělení telemarketingu. Letos v listopadu už to bude 10 let, co zde pracuji. Tato práce mě moc baví, protože rád komunikuji s lidmi. Dá se říct, že jsem se v tom našel. Práce mi dala novou chuť do života. Vzhledem k mému zrakovému i tělesnému znevýhodnění jsem hledal práci v chráněné dílně, která bude pro mě zvladatelná, a ve které bych se mohl zároveň vzhlédnout. To jsem nakonec našel ve své současné práci.“ Přečíst celý rozhovor na Linkedinu

AB plus CZ s.r.o.
K Bílému vrchu 2960/8
193 00, Praha 9

+420 286 000 900
info@vasekancelar.cz
www.vasekancelar.cz

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.