Nocleženky pro bezdomovce v Jihlavě  

web SKP Jihlava

ČT 1


Středisko křesťanské pomoci v Jihlavě začalo prodávat poukázky zvané Pomoc na noc. Jejich zakoupením může veřejnost zajistit lidem bez domova přespání v nové noclehárně, přispět se dá jakoukoliv částkou přes webové stránky střediska.

Miroslav Daniš tráví v nízkoprahovém denním centru v Jihlavě většinu času a ve vedlejší noclehárně zůstává každou noc.

Miroslav DANIŠ, člověk bez domova
——————–
Nemám své bydlení a ubytovnu v Jihlavě jsou plné, berou jenom přes pracovní agentury a já jsem v invalidním důchodě, tak mě už do prázdnin tak nezaměstnají.

redaktorka
——————–
Právě z invalidního důchodu noclehy platí, jedno přespání v bezpečí na lůžku a s hygienickým zázemím ho přijde na 50 Kč. Ostatní lidé z ulice ale hotovost mnohdy nemají. V nouzi je může zachránit Pomoc na noc. Poukaz, prostřednictvím kterého může někdo z veřejnosti přispět lidem bez domova na ubytování.

David CHLUPÁČEK, ředitel, Středisko křesťanské pomoci Jihlava
——————–
Pokud by třeba napsal do zprávy příjemce i jméno té osoby, tak ta Pomoc na noc se dostane přímo k tomu konkrétnímu člověkovi.

redaktorka
——————–
Jinak peníze přerozdělí sociální pracovnice.

Petra KEREPECKÁ, sociální pracovnice
——————–
Jsou tady lidi, kteří nám jakoby vypadají úplně ze systému, nemají vlastně nárok na žádné dávky, takže jakoby přednostně těm, a potom podle třeba zásluh, když je tady někdo, kdo nám s něčím pomůže.

redaktorka
——————–
Zatím celkem asi 10 dárců poslalo zhruba 2 000 Kč. Takhle zároveň vědí, na co přesně přispívají.

Ivana , obyvatelka Jihlavy
——————–
Je lepší, když vím jako, k jakýmu účelu je to použitý, nebo na co to potřebuje nebo hlavně, že na bydlení nebo na stravu.

Josef , obyvatel Jihlavy
——————–
Když to vidím, že tam popíjí něco, tak to jako nepřispívám, ale někdy třeba mě osloví mladí, tohle to, a třeba řekne, že chce na rohlík, tak mu dám.

redaktorka
——————–
I teď v létě bývá z 18 lůžek běžně obsazeno zhruba 15.

Česká televize, Jihlava

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.