Ruce nás spojují. Zahradní slavnost Neslyšících v Mostě láká na příjemný program

ilustrační foto: Photoxpress

Žijí mezi námi a možná o nich víme málo, nebo dokonce nic. Neslyšící*. Historie prvního spolku sahá až do roku 1868. V roce 1990 vznikl Svaz Neslyšících a nedoslýchavých osob v České republice, který dodnes poskytuje tlumočnické a sociální služby. Po celé naší zemi se rekonstruují centra a klubové místnosti, aby se Neslyšící měli kde scházet a důstojným způsobem trávit svůj čas. Na setkání neslyšících v mosteckém Radničním parku, které se uskuteční ve středu 26. června od 15 hodin, se o životě s tímto hendikepem můžete dozvědět víc .

Pojďme se snažit propojit naši kulturu s kulturou Neslyšících. Pojďme rozbít předsudky a zažité stereotypy. Znakový jazyk, který Neslyšící používají, je plnohodnotný vyjadřovací prostředek k předávání informací a samozřejmě emocí. Přijďte se naučit základní znaky a vezměte s sebou své děti, pomůže jim to lépe porozumět neslyšícímu kamarádovi.

Srdečně vás zveme na zahradní slavnost, „Ruce nás spojují“, kde vás čeká příjemný program. Akce proběhne 26. června od 15.00 v Radničním parku v Mostě.

* Slovo neslyšící se v souvislosti s kulturou píše s velkým písmenem N.

Mostecký deník

https://mostecky.denik.cz

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.