Už tuto neděli odstartuje Těšínská osmička. Chybět nebude ani olympijský vítěz Lukáš Krpálek

Krpálek s maskotem

Pouhé dny zbývají do startu Těšínské osmičky, tradičního charitativního běhu, kterou pořádá NADACE AGEL v neděli 9. června. Přestože již byla online registrace ukončena, stále je možné se závodu zúčastnit. Z celkové kapacity 500 běžců aktuálně zbývá něco málo přes 100 míst. Registrovat se do hlavního závodu půjde i na startu u Nemocnice AGEL Třinec-Podlesí od 9 do 10:15 hodin. Zájemci, kteří nestihli online registraci nepřijdou ani o funkční tričko s motivem letošní Těšínské osmičky, které si mohou zakoupit na startu.

Už tuto neděli 9. června 2024 v 11 hodin se dvojnásobný olympijský vítěz, Lukáš Krpálek, chopí startovací pistole a zahájí letošní 6. ročník charitativního běhu. Vzhledem ke svému tréninkovému plánu na letošní Olympijské hry, se letos Lukáš postaví na start pouze v nesoutěžním dětském závodu, kde poměří své síly s některými malými běžci. Pro ty bude letos v parku připraveno 5 různě dlouhých tratí od 50 m pro ty nejmladší až po 1,2 km pro dvanáctileté a třináctileté běžce. Do dětského závodu je aktuálně zaregistrováno 120 běžců a k naplnění kapacity zbývá pouhých 80 míst. Dohlášení bude možné v parku Adama Sikory v Českém Těšíně u registrace.

Kromě Lukáše se budete moci v parku A. Sikory setkat s paralympionikem Ivo Koblasou, ale také s čtyřnásobným mistrem světa ve střelbě a mistrem ČR Handbike MTB Pavlem Děckým. Mladé závodníky podpoří maskot třineckých hokejistů Dráček Werkáček,“ uvedla Lucie Dvořáková, ředitelka NADACE AGEL. HC Oceláři Třinec si v cíli závodu, v parku A. Sikory připravili autogramiádu vybraných hráčů
a nebude chybět ani Masarykův pohár mistrů České republiky v ledním hokeji. „Účast přislíbili Patrik Hrehorčák s Milošem Romanem, kteří nejenomže budou rozdávat své podpisy, ale postaví se také na start a svou účastí, společně s ostatními běžci podpoří 2 handicapované holčičky Simonku, 8 let z Havířova a Theinku, 5 let z Českého Těšína,“ dodala Lucie Dvořáková.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.