Důchodová reforma ve sněmovně  

parlament sněmovna poslanci

ČT 1

Poslanci od rána jednají o vládní důchodové reformě, kabinet v ní plánuje třeba zvyšování věku odchodu do důchodu i po roce 2030 nebo mírné snížení nových penzí. Velkou část sněmovní debaty zabral spor opozice a kabinetu o to, kolik času budou lidé i po případném přijetí reformy trávit v důchodu.

Aleš JUCHELKA, člen sněmovního výboru pro sociální politiku /ANO/
——————–
Teď jste řekl před minutou: minimálně 21,5 roku budeme pobírat důchod. Není to pravda. Vy tady prostě neustále manipulujete s informacema.

Marian JUREČKA, vicepremiér, ministr práce a sociálních věcí, předseda strany /KDU-ČSL/
——————–
V případě ročníku narození 1972 uvádí Český statistický úřad předpokládanou dobu dožití 87 let a tři měsíce. A stanovujeme hranici věku odchodu do důchodu 65 let a sedm měsíců.

moderátor ČT
——————–
První čtení zákona má skončit zítra vpodvečer. Koalice hodlá navrhnout předčasné ukončení sněmovní debaty. Opozice reformu nepodpoří hlavně kvůli plánovanému růstu důchodového věku.

Lucie ŠAFRÁNKOVÁ, místopředsedkyně výboru pro sociální politiku /SPD/
——————–
Lidé, kteří pracovat ze zdravotních důvodů už nemohou, stejně pracovat nebudou, budou odcházet do předčasných důchodů, do invalidních důchodů.

Viktor VOJTKO, člen sněmovního výboru pro sociální politiku /STAN/
——————–
Pokud si někdo chce zachovat svou životní úroveň i po odchodu do důchodu, nemůže se spoléhat pouze na stát, musí si spořit.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.