Hamzova léčebna v centru dění

Na 21. květen 2024 v Hamzově léčebně v Luži – Košumberku jen tak nezapomeneme. V jeden den jsme přivítali dvě velmi vzácné návštěvy. Nejprve do Hamzova parku a arboreta dorazil náš metodik, dr. Václav Větvička a v podvečer se Hamzova léčebna stala cílem návštěvy prezidentského páru Petra a Evy Pavlových.

Odborný garant Hamzova arboreta dr. Václav Větvička stihl, ještě před oblíbenou přednáškou v rámci akce Květen v květu, schůzku se Sjednocenou organizací nevidomých a slabozrakých (SONS). V Hamzově arboretu se totiž chystáme vytvořit haptické stezky pro nevidomé. Je to samozřejmě náročná věc vyžadující velmi specifické znalosti.  Následná akce Květen v květu byla, díky osobě Václava Větvičky, jako vždy sázka na jistotu a kvalitu, což potvrdil sál plný návštěvníků všech věkových kategorií. Letošní Květy v květnu byly vlastně poněkud časově posunutým tradičním otvírání Hamzova parku a arboreta.

Pozdní odpoledne už ale plně patřilo prezidentské návštěvě v Hamzově léčebně. Prezidentský pár uvítal ředitel léčebny Václav Volejník s manželkou a týmem vedení léčebny přímo v dětském pavilónu „E“. Prezident promluvil s dětskými pacienty (děti nejvíce zajímaly prezidentovy dojmy z hokejového mistrovství). Následně prezidentský pár společně s hejtmanem Pardubického kraje Martinem Netolickým pokračoval v prohlídce na pavilón F.  Zde jim odborníci z léčebny ukázali jedno ze svých pracovišť se špičkovým robotickým vybavením.  Pacienti, nejen dětští, ale i veřejnost, která přišla, se i přes pochopitelná přísná bezpečnostní opatření mohli k prezidentskému páru dostat velmi blízko a měli tak možnost užít si slavnostní návštěvu společně s vedením Hamzovy léčebny. Byla slyšet řada pozdravů a poděkování za to, co pan prezident ve své funkci dělá.

Prezidentská návštěva potvrzuje výjimečnost Hamzovy léčebny jako jednoho z největších a nevyhledávanějších rehabilitačních ústavů v České republice, který kromě své vysoké  odbornosti v léčebné rehabilitační péči nabízí také pacientům k léčbě i k radosti mimořádně krásné prostředí Hamzova parku a arboreta.

V areálu Hamzovy léčebny můžete v nejbližší době navštívit tyto akce:

DĚTSKÝ DEN – 1. června od 13:00 (těšit se můžete na hudební pohádku, zábavnou stezku, skákací hrad, vystoupení Loly Růža nebo šansonové písně)
9. LETNÍ DEN – 20. června od 10:00 (těšit se můžete na prezentaci služeb a místních organizací, tradiční řemesla a doprovodný program pro všechny generace)
KONCERT kapely Naplno Band – 26. července od 18:00 (Petr Spáleny revival)

Pražský deník

https://pr.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.