Třináctiletá Kristýnka nemá ruku, ale závodně sportuje navzdory handicapu

Kristýna

Nadace Naše dítě chce Týnu podpořit jak v léčbě pahýlku, tak v jejích sportovních aktivitách.

Pomůžete společně s námi Kristýně? Narodila se totiž s vývojovou vadou – deformovaným pravým předloktím. Hned po narození jí část ruky musela být amputovaná. Bohužel nemá naději na protézu, protože její rána se nehojí a pahýlek, který ji napadl zákeřný zlatý stafylokok, jí je nadále amputacemi zkracován. Prognóza není dobrá. Týna to však nevzdává a navzdory osudu je aktivní sportovkyně. Podpořme statečnou třináctiletou slečnu v boji s jejím handicapem.

Kristýna se narodila jako starší z dvojčat, má sestru Terezu a také mladšího brášku Kristiána. Maminka je v invalidním důchodu a na 3 děti zůstala sama. Nadace Naše dítě chce Týnu podpořit jak v léčbě pahýlku, tak v jejích sportovních aktivitách. https://www.donio.cz/pro-tynu-bez-ruky

Týně byla hned po narození amputována část pravé ruky. Poté následovala transplantace kostního štěpu, aby mohla dostat protézku. Štěp se však neujal a Kristýnčin pahýlek napadla zákeřná infekce – zlatý stafylokok. Ten ji od té doby stále ohrožuje, rána se nehojí a několik týdnů v roce musí Týnka strávit v nemocnici, kde je pahýlek postupně dalšími amputacemi zkracován. Kvůli nehojící se ráně nemá Kristýna naději na protézu. Léčba otevřené rány na pahýlu je bohužel složitá, klasická medicína v tomto případě není příliš úspěšná, proto zkouší maminka s Kristýnou i další alternativní možnosti.

Sbírku pro Týnu můžete podpořit na Donio.cz: https://www.donio.cz/pro-tynu-bez-ruky

Týna se svým osudem pere statečně a přes svůj zdravotní handicap a neustálé bolesti dosahuje úspěchů. Spolu se svou sestrou – dvojčetem Terezkou trénují závodně sportovní aerobik, jezdí na soutěže a nyní je čeká kvalifikace na Mistrovství ČR. Kromě aerobiku s Terezkou chodí také na fotbal a spolu s mladším bratrem Kristiánkem trénují i v hasičském kroužku. Sport Týně velmi pomáhá vyrovnat se s jejím handicapem. Proto Nadace Naše dítě založila sbírku na pomoc pro Týnu.

Pražský deník

https://pr.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.