Zasukované tkaničky v Olomouci rozezpívá Voxel i český Bocelli

ilustrační foto: MorgueFile

Třicet let od založení si letos připomíná olomoucký Spolek Trend vozíčkářů. Ve středu 22. května pořádá tradiční sbírku Zasukované tkaničky a velký benefiční koncert v Červeném kostele. Návštěvníci se mohou těšit na vystoupení zpěváka Voxela či stand-up komika Tonyho.

Na pomoc lidem s těžkým tělesným handicapem pořádá Trend vozíčkářů ve středu 22. května již 22. ročník sbírky Zasukované tkaničky. Olomoučané nepřijdou ani o oblíbený benefiční koncert, který se uskuteční ve stejný den od 18 hodin v Červeném kostele.

Na podporu Spolku Trend Vozíčkářů tam vystoupí nevidomý zpěvák Radek Žalud, kterému se přezdívá „český Bocelli“.

Novinkou je vystoupení stand-up komika Tonyho a jako zlatý hřeb večera se představí zpěvák Václav Lebeda alias Voxel, letitý podporovatel olomouckého spolku.

Ten bere každou akci v letošním roce jako pomyslnou oslavu třicátin Trendu vozíčkářů.

„Naše oslavy započaly nákupem nového automobilu pro službu osobní asistence, který jsme mohli pořídit díky dotaci z Ministerstva pro místní rozvoj. V letošním roce se Trendu vozíčkářů dostává od veřejnosti a firem neskutečné podpory. Věříme, že se i přes nepříznivou situaci v této době do sbírky Zasukované tkaničky zapojí široká veřejnost. Právě podpora veřejnosti je velkou odměnou za úctyhodnou práci, kterou odvádí všichni naši pracovníci,“ sdělil za Spolek Trend vozíčkářů Milan Papežík.

Vybrané finanční prostředky slouží k dofinancování poskytovaných sociálních služeb a nákupu kompenzačních pomůcek.

„Do budoucna bude samozřejmě potřeba nemalých finančních výdajů, neboť našim dlouhodobým cílem je rozšíření spektra nabízených sociálních služeb. S tím je spojeno nezbytné přestěhování Spolku do modernějších a hlavně větších prostor. Mimo sbírky Zasukované tkaničky se v červnu můžeme těšit na dvanáctý ročník Olomoucké štafety na vozíku, která proběhne v Rudolfově aleji na Floře,“ sdělil ředitel Spolku Tomáš Zrnka.

Vstupné na benefiční koncert v Červeném kostele je dobrovolné, je však nutné si předem rezervovat místo zde: https://www.vkol.cz/cervenykostel/akce-a-udalosti/sbirka-zasukovane-tkanicky-beneficni-akusticky-koncert

Trend vozíčkářů

– Spolek Trend vozíčkářů Olomouc je jednou z největších organizací poskytujících sociální služby v Olomouckém kraji

– V letošním roce slaví třicáté jubileum od založení

– V roce 1994 jej založili lidé s těžkým tělesným handicapem. Jejich cílem bylo po vzoru „independent living“ ze západních zemí zajistit potenciálním klientům nezávislý a důstojný život v jejich přirozeném prostředí a předcházení umístění do ústavní péče.

– Od téhož roku poskytuje Trend vozíčkářů Olomouc službu osobní asistence, sociální rehabilitace, odbornou poradnu s půjčovnou kompenzačních pomůcek a zaměstnává osoby s těžkým zdravotním postižením.

Magda Vránová

Olomoucký deník

https://olomoucky.denik.cz

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.