Chystá se akce pro dobrou věc, poběží se pro hendikepovanou Ladunku

V sobotu budou mít lidé možnost přispět na dobrou věc. Na trutnovském letišti se uskuteční 6. ročník charitativního Běhu Dobrého Draka, jehož cílem je získat peníze pro hendikepovanou Ladunku a její rodinu.

Ladunka bojuje statečně od první chvíle, co přišla na svět. Narodila se předčasně ve 30. týdnu těhotenství. Musela zvládnout krvácení do mozku, byla jí diagnostikována dětská mozková obrna s pravostrannou hemiparézou.

„Pomáhají ji tři sourozenci, ale největší pokroky dělá pod vedením fyzioterapeutů, kteří ji navštěvují doma,“ uvedli pořadatelé. Fyzioterapie je nákladná, ale právě díky ní mohla Ladunka v září 2023, ve svých čtyřech letech, nastoupit do školky.

„Prosíme o pomoc s velmi nákladnými terapiemi, které jí zásadně mění život a přibližují šanci na normální žití. Na terapie pojišťovna nepřispívá anebo jen velmi nedostatečně,“ vysvětlili organizátoři, oč se letos běží.

Minimální registrační poplatek stanovili na dvě stě korun, přispět ale můžou startující i vyšší částkou, a to prostřednictvím transparentního účtu 2102816261/2010.

„Děkujeme, že pomáháte! Věříme, že se nás na letišti v Trutnově, kterému tímto velmi děkujeme za vstřícnost, sejde hojný počet, abychom si společně užili skvělý jarní den a pomohli Ladunce a její rodině k lepšímu, třeba i „normálnímu“ životu!“ napsali pořadatelé na webové stránce www.behdobrehodraka.cz.

Tradiční akce pomáhá každoročně vybraným lidem nebo rodinám. V minulých letech na transparentních účtech shromáždili přes 100 tisíc korun. „Byli bychom rádi, kdyby se to podařilo i letos. Ladunka je svá, ale chytrá, šikovná a usměvavá holčička. Všichni si přejeme, aby z ní byla soběstačná slečna,“ dodali organizátoři.

Pavel Cajthaml

Krkonošský deník

https://krkonossky.denik.cz

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.