Koření do chutné směsi Velké ceny města Pardubic přimíchali Wimmer a Horáček

Svátek vítězství. Pro dva nové české rekordmany byl 27. ročník Velké ceny města Pardubic v PARA atletice svátkem a zároveň i vítězstvím. Michal Wimmer by se mohl přejmenovat na Winner. S Tomášem Horáčkem už to je ve slovních přesmyčkách podstatně horší… Závody si užili rovněž ostatní, kteří na tuto tradiční akci zavítali. V letošním roce handicapovaní sportovci ze tří zemí, tudíž dostala přívlastek mezinárodní.

Tady jsou doma. Již posedmadvacáté se na Městském atletickém stadionu v Pardubicích na Dukle sešli PARA sportovci, aby poměřili své síly v atletických disciplínách v poli i na dráze. Velká cena Pardubic v PARA atletice je již tradiční a velmi oblíbenou sportovní akcí. Patří mezi vybrané významné podniky podporované Národní sportovní agenturou. Jak již tradice předpovídá, nebyla zde nouze o rekordy ani letos.

Pořadatelům z domácího spolku Atletika Bez Bariér Pardubice se do tohoto závodu přihlásilo přes 140 závodníků ve více než 300 jednotlivých startech. Účastnili se čeští reprezentanti, ale také úplní nováčci. Startovala i PARA atletická mládež v rámci vloženého prvního kola Juniorského poháru. Na start závodů se ale postavili sportovci ze sedmnácti atletických klubů, ale také ze tří zemí – České republiky, Slovenska a Maďarska.

V rámci Velké ceny byly překonány dva české rekordy. O první se postaral Michal Vimmer z TJ Halma Plzeň, když v hodu diskem poprvé překonal čtyřicetimetrovou hranici, a to o šest centimetrů. Podruhé se přepisovaly tabulky českých rekordů kvůli Tomáši Horáčkovi z SC JU Praha, který v hodu diskem skupiny postižení F 34 předvedl výkon 26,66 m.

Závody byly okořeněné celou řadou skvělých výkonů a osobních zlepšení. Po zásluze putovaly do rukou těch nejlepších originální medaile, diplomy i dárky. Je třeba zmínit, že závod byl sankcionovaný, takže výsledky atletů s licencí poputují do světového žebříčku. Sportovci odjížděli spokojení a pořadatelé z Atletiky Bez Bariér Pardubice byli též spokojeni. Stovky hodin příprav se rozhodně vyplatily.

Zdeněk Zamastil

Pardubický deník

https://pardubicky.denik.cz

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.