Bez srdce to nejde

iílustrační foto: svilen001 sxc.hu

Žáci oboru Praktická sestra se připravují na povolání, které vyžaduje přesnost a velkou odbornou připravenost, ale nejde jej vykonávat bez empatie a chuti pomáhat lidem. Budoucí zdravotníci z prvního a druhého ročníku už teď ukázali, že jim záleží na ostatních a mají srdce na pravém místě!

Třída 2.B se společně s třídní učitelkou Mgr. Petrou Dobřeckou rozhodla uspořádat dobročinný prodej lízátek na podporu trojčátek Hráčkových z Kunovic. Jelikož na organizaci sami nestačili, povolali na pomoc žáky prvních ročníků, kteří se s velkou chutí zapojili.

Akce byla totiž původně plánována pouze na půdě SŠPHZ a VOŠ v Uherském Hradišti, ale protože OC Slunce přišlo s nabídkou prostor k prodeji lízátek přímo v Pasáži Slunce, rozšířili prodej i tam. Všichni ze 2.B vyrobili pokladničky, zajistili lízátka, připravili propagační plakáty a video a celá akce tak mohla v pondělí 18. března vypuknout.

Je nutno poděkovat vedení SŠPHZ a VOŠ, že umožnilo akci na půdě školy uspořádat, a samozřejmě také OC Slunce, které prostřednictvím marketingové kanceláře samo naši školu s nabídkou prostor k prodeji oslovilo.

Holčičky Viktorka, Amálka a Žofinka Hráčkovy trpí kombinovanými vadami a potřebují speciální zdravotní pomůcky, pravidelnou fyzioterapii, neurorehabilitace, pomoc asistentky a další pravidelné terapie.

Je obrovským úspěchem, že v rámci dobročinného prodeje lízátek se podařilo vybrat 30 000 Kč! Tato suma byla holčičkám a jejich rodičům předána osobně za účasti všech organizujících tříd.

Rodiče holčiček se rozhodli, že vybranou částku použijí na doplatek tří invalidních vozíčků, přičemž na každou holčičku připadne částka 10 tisíc korun. Kdo by chtěl rodině Hráčkových pomoct, může přispět na jejich transparentní účet.

Petra Dobřecká

SŠPHZ a VOŠ Uherské Hradiště

Slovácký deník

https://slovacky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.