Slepice a kuřata jako terapeuti  

kvočna s kuřaty flickr.com

NOVA – Televizní noviny

Slepice a kuřata jako odborní terapeuti.
Alespoň v domově pro seniory v Mlékovicích na Kolínsku. Zvířata jim pomáhají udržovat psychickou pohodu, kondici, ale i denní režim.

A do zvířecí terapie se zapojují všichni senioři, kterých je v domově kolem 250.

Slepice: nejlepší přítel člověka. Minimálně v mlékovickém domově pro seniory to platí dvojnásob. V rámci zvířecí terapie mají chov drůbeže na starosti klienti a důvod je jednoduchý. Co nejvíce se přiblížit prostředí, ve kterém dříve žili.

anketa
——————–
Starám se, ráno v šest hodin už jsem u slepiček, namočím jim chleba nebo rohlíčky, hodně namočený.

Pavlína Vosecká, vrchní sestra
——————–
Tyto slepičky jsou vlastně slepičky nehrabavé, takže se nemusíme bát je vypustit a nerozhrabou nám tady krásné naše záhony, a klienti mají zase důvod ráno vstát, dojít je nakrmit, vyměnit jim vodu, sebrat vajíčka.

redaktor
——————–
Celkově mají v Mlékovicích devět takovýchto hedvábných slepic a nově také tři kuřátka. Na zahradě v kurníku to ale nekončí. Slepičí terapeutky pomáhají seniorům také přímo v pokojích.

anketa
——————–
Necháme je napást venku, pak se jdeme na ně podívat, přidáme jim tam krmení, no a potom navečer je uložíme k spánku. Do jejich domečku. A máme domácí vajíčka.

Markéta Valášková, pečovatelka
——————–
Chodíme s nima po pokojích, klienti si je rádi hladí, oni vlastně mají různé stupně postižení, takže vlastně to pohlazení pro ty klienty znamená velice hodně. Cvičí si s tím vlastně ty ruce.

redaktor
——————–
Kromě slepic s kuřátky mají také v domově důchodců například andulky anebo také třeba králíky.

televize Nova.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.