I poslední den mistrovství Evropy paraplavců se rozrostla česká medailová sbírka  

ilustrační foto: USAG-Humphreys / Flickr.com

ČT 1 – Branky, body, vteřiny 27.04.2024

I poslední den mistrovství Evropy paraplavců se rozrostla česká medailová sbírka. Stříbro na 400 m volným způsobem získal David Kratochvíl.

Česko z mistrovství Evropy v paraplavání veze osm medailí a pět z nich získal David Kratochvíl. Šestnáctiletý nevidomý plavec si na poslední den šampionátu věřil, na trati 400 m volně je koneckonců úřadujícím mistrem světa. Na první otáčce byl ještě těsně za Rogierem Dorsmanem, jenže ten potom zabral a vytvořil si nedostižný náskok. Nizozemec dohmátl sedm vteřin před českým plavcem a v evropském rekordu 4:26:57. Nejlepší český parasportovec loňského roku odjede z Madeiry se sbírkou jedné zlaté a čtyř stříbrných medailí.

David Kratochvíl je hvězdou mistrovství Evropy v paraplavání  

26.04.2024  ČT 1 

David Kratochvíl je hvězdou mistrovství Evropy v paraplavání na Madeiře. Po dvou stříbrech a bronzu byl český nevidomý reprezentant, který už má jistou účast na paralympijských hrách v Paříži, tentokrát na trati 100 m motýlkem vůbec nejrychlejší. Vedl už v polovině závodu a zvítězil suverénně o necelou sekundu před Portugalcem Menesem. K loňskému zlatu ze světového šampionátu tak přidal i titul mistra Evropy.

Na mistrovství Evropy v paraplavání nezůstal Petráček stranou  

25.04.2024  ČT 1 

Na mistrovství Evropy v paraplavání nezůstal stranou české medailové žně ani Arnošt Petráček. Paralympijský vítěz z Ria dohmátl stejně jako na hrách v Tokiu druhý za Romanem Ždanovem.

Arnošt Petráček se v úvodní části, kterou absolvuje pod hladinou, dostal do vedení, ale pak ho předčil jeho rival Ždanov. Český reprezentant ale vidí rezervu právě hned po startu.

Arnošt Petráček, 2. místo na 50 m znak S4
——————–
Plavalo se mi krásně. Jen tam ještě musím vychytat těch prvních 15 metrů pod vodou, ale to se poddá. Těším se na další starty.

redaktor
——————–
Vozíčkář Ždanov, který v závěru těžil ze síly svých paží, je dalším z ruských plavců, kteří na mistrovství Evropy uspěli díky svolení Mezinárodního paralympijského výboru. Musejí startovat bez ruských barev, ale mohou takto usilovat o účast v paralympijské Paříži.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.