Nové prostory pro hendikepované v Olomouci  

Za sklem o.s. v Olomouci

 ČT 1 

Komfortnější zázemí pro lidi s poruchou autistického spektra a jejich rodiny, kterým pomáhá olomoucká organizace Za sklem. Na rekonstrukci prostor získala evropskou dotaci 51 milionů korun. Sloužit budou až čtyřem stovkám dětí i dospělých z celého Olomouckého kraje.

Marta Pečeňová, ředitelka organizace Za sklem
——————–
Tedy v Olomouci je největší užívanější sociálně aktivizační služba. To znamená, že když dítě dostane diagnózu, tak se obrátí na naši organizaci a vlastně dostane podporu celá ta rodina. Nepracuje se jenom s dítětem, ale komplet s celou rodinou.

moderátorka
——————–
Díky dotaci mohla organizace koupit historický dům, ve kterém od roku 2018 sídlí. Kompletně zrekonstruovat tři patra i podkroví a přidat bezbariérový přístup. V přízemí je nově tréninková kavárna, kde dospělí lidé s autismem nacvičují obsluhu i komunikaci s případnými zákazníky. V prostoru se taky pravidelně o autismu beseduje a sdílejí se tam zkušenosti.

Jan Nykl, ředitel olomoucké pobočky, Za sklem
——————–
O patro výš se nachází tělocvična. Nachází se ta zmiňovaná ordinace, výtvarná dílna, sklad potravinové banky, kterou využívají naši klienti nebo klientské rodiny. O další patro výš jsou kanceláře, jsou dvě haptické místnosti na hrubou motoriku.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.