Propojení sociální a zdravotní péče  

ilustrační foto: PhotoRack

ČT 1 – Události

Česká vláda plánuje od příštího roku lepší spojení sociální a zdravotní péče. Počítá s tím novela, kterou má kabinet projednat v květnu. Nově by tak mohla vznikat lůžka právě pro ty, kteří potřebují jak ošetřování, tak sociální služby.

Marian Jurečka, ministr práce a sociálních věcí, předseda strany /KDU-ČSL/
——————–
My jsme vytvořili jednak jasné legislativní zázemí pro to, abychom tyto dvě složky dokázali nastavit tak, aby byly ve prospěch toho člověka, vytvořili jsme pro to nástroje, které jasně říkají, za jakých podmínek a také s jakým financováním.

Vlastimil Válek, vicepremiér, ministr zdravotnictví, 1. místopředseda strany /TOP 09/
——————–
Je to úprava financování a posílení financování cestou zdravotní pojišťovny a zvýšení rozsahu péče, kterou mohou poskytnout zdravotníci na těch sociálních lůžkách.

moderátor ČT
——————–
Změna má umožnit poskytování komplexní péče v nemocnicích, léčebnách dlouhodobě nemocných nebo například domovech pro seniory. Zástupci opozice chtějí ještě počkat na detaily, podporu návrhu ale nevylučují.

Aleš Juchelka, člen sněmovního výboru pro sociální politiku /ANO/
——————–
Se už dlouho volalo po tom, aby sociálně zdravotní lůžko tady bylo. A vím, že i my jsme v minulém volebním období po tom šlapali a pokud se tady k tomu došlo, tady tímto způsobem, tak já budu jenom rád, jenom jsem zvědavý samozřejmě na ty podmínky.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.