Těžce zraněný Honza z Čechovic děkuje všem za obrovskou podporu

ilustrační foto: Photoxpress

Smutný příběh mladého muže z Čechovic, místní části Prostějova, vzbudil vlnu sounáležitosti. Nevinný skok do bazénu loni v létě připoutal osmadvacetiletého Honzu na invalidní vozík. Na finančně náročnou rehabilitaci a pomůcky mu přispívají lidé z celé republiky.

„Ta vlna podpory nás nesmírně těší a jsme za ni moc vděční. Vůbec jsme takový zájem nečekali. Přispívají lidé napříč celou republikou, i když mnohdy ani nevědí, kde Čechovice jsou,“ říkají svorně Jana a Honza, rodiče mladého muže.

Zdravotně indisponovaný Honza strávil půl roku v různých rehabilitačních ústavech. Letos na jaře se konečně dostal domů do Čechovic. Je závislý na pohybu v invalidním vozíku a pomoci druhých, ale s osudem se rve statečně. „Díky podpoře všech, těch kdo Honzu znají, i úplně neznámých lidí s dobrým srdcem, můžeme Honzovi pořídit potřebné rehabilitační pomůcky a věci, bez kterých v jeho stavu nemůže existovat,“ děkují oba rodiče. Přispět Honzovi lze prostřednictvím platformy Donio. Do ukončení sbírky zbývají tři dny. Od doby, kdy byla sbírka založena, přispělo více než 430 dárců. Přidat se můžete i vy – ZDE: https://www.donio.cz/zivot-v-pohybu-pro-honzu-po-urazu-michy

Zdeněk Vysloužil

Prostějovský deník

https://prostejovsky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.