Most přivítal nový taxík Maxík. Sloužit bude opět seniorům a hendikepovaným

Po sedmi letech úspěšného provozu se taxík Maxík dočkal svého ekologického „sourozence“. Tento čtvrtek slavnostně předalo vedení města nové vozidlo řediteli Dopravního podniku v Mostě Danielovi Dunovskému.

Již od roku 2018 taxík Maxík usnadňuje přepravu zranitelnějším skupinám obyvatel. S více než 17 tisíci přepravenými klienty a téměř 95 tisíci ujetými kilometry se Maxík stal nezastupitelnou součástí městského dopravního systému.

Pořizovací cena nového elektromobilu značky Toyota dosahuje téměř 950 tisíc korun bez DPH, avšak díky finanční podpoře ze strany Státního fondu životního prostředí a Nadace Charty 77 bylo možné vozidlo získat pro městský rozpočet s výrazně nižšími náklady. Nový Maxík navíc poskytne svým uživatelům nejen větší pohodlí při cestování, ale přispěje i ke zlepšení kvality ovzduší ve městě.

Vozidlo bude k dispozici mosteckým seniorům nad 70 let a osobám se ZTP/P průkazem. S cenou 40 korun za každých započatých 30 minut jízdy zůstává služba dostupná a komfortní. Pro využití služby je nutné předchozí objednání v pracovní dny.

Více zajímavostí a aktualit najdete na facebooku a instagramu  Dopravního podniku Most.

Petra Stolín Froese

Mostecký deník

https://mostecky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.