Kde na světě je nejtěžší získat občanství?

Vatikán


Zde je osm zemí, kde je nejtěžší získat občanství :

1 – Vatikán

Občanem se můžete stát, pokud jste kardinál žijící ve Vatikánu nebo v Římě nebo pokud žijete ve Vatikánu, protože jste oficiálním pracovníkem katolické církve.

2- Bhutan

O občanství můžete požádat po 20 letech života v zemi a musíte splnit řadu podmínek, mezi něž patří například to, že jste se v minulosti neprojevovali proti králi nebo zemi.3- QatarPokud jste v Kataru legálně pobývali 25 let a neopustili jste zemi na více než dva po sobě jdoucí měsíce, můžete o občanství požádat. Katar naturalizuje pouze přibližně 50 cizinců ročně.

4- Kuwait

Po 20 letech života v Kuvajtu nebo 15 letech pro občany jiných arabských zemí můžete požádat o občanství. Musíte však být rodilý nebo konvertovaný muslim. Pokud jste konvertovali, musíte pět let praktikovat a musíte mluvit plynně arabsky.

5 – Lichtenštejnsko

Pokud se chcete stát lichtenštejnským občanem, musíte v Lichtenštejnsku žít nejméně 30 let, nebo pokud jste se oženil/a s lichtenštejnským občanem a v zemi již žijete, je tato doba zkrácena na pět let od uzavření manželství.

6 – Spojené arabské emiráty

Pokud chcete získat občanství SAE, musíte v zemi legálně pobývat 30 let. Arabští občané z Ománu, Kataru a Bahrajnu mohou požádat o občanství po třech letech pobytu. Arabové z ostatních zemí mohou požádat o občanství po sedmi letech pobytu.

7- Švýcarsko

Podle nového švýcarského zákona musíte v zemi žít 10 let a mít pracovní povolení zvané C. Povolení C vám umožňuje žít a pracovat v zemi.

8- Čína

Čínské zákony umožňují cizincům stát se občany země, pokud mají příbuzné, kteří jsou čínskými občany a usadili se v Číně. Pokud v zemi nemáte čínské příbuzné, vaše šance stát se čínským občanem jsou menší.

Ravindra
Managing Director 
Agra, Indie

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.