Ocenění Gratias 2024 získala sociální pracovnice z Chřibské

ilustrační foto: PhotoRack

U příležitosti Světového dne sociální práce dne 19. března 2024 se v barokním refrektáři Dominikánského kláštera v Jilské ulici v Praze konala Konference Sociální práce jako profese budoucnosti.

V rámci této události proběhl letos již sedmý ročník ocenění nejlepších sociálních pracovníků ve všech oblastech sociální práce (veřejná správa, sociální poradenství, služby sociální prevence, služby sociální péče, ostatní a významný přínos v oblasti sociální práce), který od roku 2017 každoročně vyhlašuje Ministerstvo práce a sociálních věcí. Nominovaných sociálních pracovníků bylo celkem 157, a pouze šest vybraných si odneslo nejvyšší ocenění – plaketu Gratias, jako poděkování za každodenní a kvalitně odváděnou, vysoce odbornou a velmi náročnou práci.

V letošním roce byla v oblasti služeb sociální péče, oceněna i naše sociální pracovnice, Mgr. Markéta Vlková, která z rukou ministra práce a sociálních věcí Mariana Jurečky převzala plaketu Gratias. Toto ocenění tak míří k nám do Ústeckého kraje, do Šluknovského výběžku.

Tímto jí ještě jednou gratulujeme a s hrdostí můžeme povědět, že i Domov Potoky v Chřibské je zařízením, které se nejen díky tomuto ocenění může chlubit kvalitou a přínosem poskytované péče. Ocenění Gratias bylo pro nás všechny potvrzením toho, že způsob naší práce, a vše kam směřujeme, má obrovský smysl a správný směr.

Igor Prokeš, Domov Potoky

Jitka Vepřovská

Děčínský deník

https://decinsky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.