Tvoříme společně domov těm, kteří nás potřebují

ilustrační foto: Jari / MorgueFile

Tak zní motto pracovníků Centra sociálních služeb Prahy 2, pro které je náročná práce posláním.

Centrum sociálních služeb Praha 2 založila městská část v roce 2002 proto, aby pružně reagovala na potřeby svých obyvatel. O tom, že se to daří, svědčí nejen zájem o služby Centra, ale také opakovaná odborná ocenění za jejich kvalitu i práci zaměstnanců. CSS Praha 2 zdaleka neznamená jen dva špičkové domovy pro seniory, spektrum jeho služeb je podstatně širší. Prostřednictvím jeslí nabízí konkrétní pomoc rodinám s velmi malými dětmi, umí ulevit rodinám v péči o jejich blízké doma nebo se postarat o potřeby nemohoucích a seniorů. Centrum také zajišťuje bezplatnou poradnu pro seniory a jejich blízké.

Domácí zdravotní péče je určena pro ty obyvatele Prahy 2, kteří opouštějí nemocnici a vědí, že budou potřebovat další odbornou péči nebo jim jejich zdravotní omezení nedovoluje docházet k lékaři. Tým domácí zdravotní péče tvoří vysoce zkušené zdravotní sestry, spolupracující s rodinou, praktickými a odbornými lékaři.

Pečovatelská služba umožní dospělým zdravotně postiženým, chronicky nemocným a seniorům, aby navzdory potížím mohli zůstat doma a se svými blízkými co nejdéle. Klienti mohou kromě pečovatelské služby využít i možnost dopravy k lékaři. Velmi žádanou službou je pravidelný dovoz oběda.

Denní stacionář pro seniory zajišťuje péči a podporu seniorům nad 65 let věku, kteří z důvodu určitého omezení nemohou být přes den sami doma. Senioři tráví den v klidném, přívětivém prostředí a klienti zde tráví čas oblíbenými činnostmi.

Klub aktivního stáří nabízí občanům seniorského věku, kteří se chtějí pobavit s přáteli, bohatý aktivizační program.

Nabídka chutných obědů z kvalitních a čerstvých surovin je určena občanům Prahy 2 starším 65 let.  V jídelně Centra v Máchově ulici si mohou vybrat ze tří jídel, včetně diabetické a žlučníkové diety. Oběd je možno odnést i sebou domů.

Domovy pro seniory v ulici Máchova a Jana Masaryka nabízí bezpečné a vlídné prostředí, kde mohou prožít důstojné stáří. Komfortně vybavené a klimatizované pokoje zajišťují dostatek soukromí. O klienty se stará tým pečovatelů, zdravotních sester, fyzioterapeutů, ergoterapeutů a sociálních a aktivizačních pracovníků.

Domov s paliativní péčí Pod střechou slouží terminálně nemocným lidem v závěrečné fázi jejich života a umožňuje nemocnému prožít náročné životní období společně s blízkými a bez fyzického nebo duševního strádání.

Pobytová odlehčovací služba je podporou pro pečující rodiny, které se doma celodenně starají o svého blízkého a potřebují vystřídat a odpočinout.

Pražský deník

https://pr.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.