Na vaší straně – léčebné pyramidy

NOVA 

Už nejste sami. Burcujeme úřady k činnosti a bojujeme proti podvodníkům, kteří mají zálusk na vaše peníze a váš majetek. Pořad, který je vždy na vaší straně. Co dnes uvidíte? Zázračné uzdravení a duševní pohoda nebo šarlatánství? Za pořádný balík peněz? Poodhalujeme zákulisí ezoterického byznysu.

Bojovat proti rakovině zázračným předmětem aneb věř a víra tvá tě uzdraví, když už nemocnému člověku nezabírá žádná léčba, začne se poohlížet po různých alternativách, a to by nebylo, aby se příležitosti nechytili ti, kteří si na lidském neštěstí chtějí namastit své kapsy. Lidské zdraví je zkrátka těžký byznys.

——————-
V Česku podle posledních průzkumů více jak polovina lidí věří v magii, duchy, horoskopy a nadpřirozeno, a dokonce až třetina z nás si připouští, že existuje vyšší moc. To vše by se dalo shrnout do známé moudrosti věř a víra tvátě uzdraví a touha Čechů proniknout za brány reality jako by otevřela cestu tzv. obchodníkům se zázraky, jejich terčem jsou většinou lidé v tíživé životní situaci, prodejci a ezoléčitelé jim nabízí produkty, které mají mít rozmanité pozitivní účinky a uzdravovat. Na jeden takový zázračný předmět jste mě přivedli vy, naši diváci. Jedná se o pyramidu z titanu. Výrobce na svém webu uvádí, že pyramida okolo sebe produkuje vysokovibrační ochranné pole a chrání tak před nízkovibračními vlivy podle něj titanové pyramidy lidem doma vytváří stejně kvalitní prostředí, jako nabízejí nejčistší a nejzdravější místa v přírodě. Rajskou zahradu chci mít doma i já, a tak jsem si pyramidu zašel za nemalý peníz pořídit.

mluvčí 2,
——————–
Jde o to, že pyramida opravdu září, tak když je naaktivovaná na vás, tak vlastně prioritně se soustředí na vás a plní to, co vy si přejete. Tím, že je lehoučká, tak se krásně přikládá na tělo, když vás někde něco bolí, dáte to tam a ona pomáhá, že má léčebné účinky, pomáhá, pomáhá, určitě, to už tady právě paní si půjčuje pravidelně teďko a ona říká, že úplně vnímá, jak jí to pomáhá.

redaktor
——————–
Po covidu, pyramida prý léčí, pomáhá očistit od covidu. Teda, hotový zázrak, Beru jí, tak, jak můžete vidět, já svou pyramidu mám. A čeka ji dlouhá cesta, podrobíme jí totiž měření na českém vysokém učení technickém a rovnou výsledky vědeckých testů porovnáme s tím, jak titanové pyramidy prezentují jejich stvořitelé. Takto o nich hovoří v internetovém pořadu nesoucí název cesty k sobě.

mluvčí 3,
——————–
Dokáže udělat spoustu užitečných věcí, například produkuje záporné ionty. To je úžasná věc, protože to jsou vlastně elektricky nabité částice vzduchu. Čím víc jich tam je, tím více energie nám přidávají.

redaktor
——————–
A jeden z tvůrců popsal v rozhovoru také zážitek, který s pyramidou měl návštěvník veletrhu, kde je prezentovali, dostavit se měl, když muž na velkou pyramidu sáhl.

mluvčí 3,
——————–
Položil na ni ruce a povídá to je rychlovýtah nahoru, to je síla. A za chvíli říká já se dívám na planety, ukazuje mi to cestu k plejádám.

redaktor
——————–
Vystřelení do vesmíru přiložením dlaní na titanovou pyramidu nikomu nebereme, ale pyramidě se podíváme pořádně na zoubek. Třeba v sobě ukrývá něco magického. Předmět jsme podrobili testování. Výrobce na svém webu doslova uvádí. Titanová pyramida okolo sebe vytváří vysokovibrační ochranné pole, chrání tak před nízkovibračními vlivy, s kterými můžeme přijít do kontaktu kdekoliv. Je to spolehlivý cestovní bodyguard. Tak schválně.

mluvčí 4,
——————–
Tak my tady máme titanovou pyramidu a chtěli bychom prověřit, jestli je schopná ionizovat okolní vzduch. K tomuto účelu tady máme přístroj, který se jmenuje iontoměr a který je schopen naměřit kladné a záporné ionty v ovzduší, teďka vidíme, že přístroj měří nějaké pozadí, protože ionty se přirozeně vyskytují, ovzduší máme tady kladné ionty a záporné ionty, já k tomu za chviličku přiložím tu pyramidu a uvidíme, jestli se nám pozadí změní, tak přikládám pyramidu k iontoměru, tak množství iontů se nám prakticky nemění, z toho lze učinit závěr, že tady tato pyramida v podstatě nijak vzduch v okolí neionizuje. Abychom měli referenční srovnání, ukázal si, co skutečně znamená ionizovat vzduch, tak tady mám.Ionizátor vzduchu, který, když zapojím do zásuvky, tak je schopen ty kladné a záporné ionty vytvořit.Už nám to běží a vidíme, že nám to narůstá do závratných čísel, že tady máme v podstatě ty ionty v řádu milionů.

redaktor
——————–
Tvrzení tvůrců titanových pyramid test jednoznačně vyvrátil. Pojďme na další přístroj.

mluvčí 4,
——————–
Tak teďka s naší titanovou pyramidou budeme měřit fotonové Záření záření gama. Nyní jsme do našeho.
Detektoru vložili titanovou pyramidu a vidíme, že obraz je úplně jiný. To, co nám tady nabíhá, jsou nějaké šumové impulsy. Pozadí, ale pyramida sama o sobě žádné fotonové záření gama nevyzdařuje. Pro srovnání, jak můžete teď vidět, do přístroje vkládáme mix tzv. radionuklidů, tedy látky, která na rozdíl od naší pyramidy vyzařuje ionizující záření.
A takhle to vypadá.

mluvčí 7,
——————–
Pane Kořisko, co jsme dnes o pyramidě měřením zjistili?

mluvčí 4,
——————–
Nezjistili jsme, že by pyramida vyzařovala nějakou energii, která by byla měřitelná.

Jan Zálužský, redaktor
——————–
Tak si to shrňme. Jak jste mohli slyšet v úvodu reportáže, při nákupu pyramidy mi předmět prodejkyně prezentovala jako léčivý a autor si stojí za tím, že vyzařuje do vzduchu kladné a záporné ionty, že je spolehlivým bodyguardem atd. nic takového naše testy ale potvrdit nemohou. O reakci na naše zjištění jsme požádali pana Filipa, který pyramidy prodává.

mluvčí 8,
——————–
Tady jde o ten tvar pyramidy, taky samotný titan, ne, teda nemám tu zkušenost.

mluvčí 9,
——————–
Máte samozřejmě tu nejmenší úplně pyramidku.

mluvčí 10,
——————–
Tak nemůžete dobře, tady ta malá toho nevyzařuje iontu.

mluvčí 11,
——————–
Záleží na velikosti. Bych vám doporučil, abyste měl, abyste si za to větší množství.

Jan Zálužský, redaktor
——————–
Tedy přístroje nic nenaměřili?

mluvčí 13,
——————–
Jsou přístroje, který něco měří, ale jsou taky energie, který žádný přístroje nezměří, to je pomalý proces, to není, že k tomu dáte přístroje, to je jako unizátor, který vám fučí. 100 000 jednotek, dlouhodobý proces.

Jan Zálužský, redaktor
——————–
Jenže tohle podle vědeckých pracovníků není pravda. Otázek máme více. Paní co nám prodala, tak nám řekla, že jedna dámě pomáhá očistit od covidu.

mluvčí 14,
——————–
Je to pravda.

mluvčí 13,
——————–
Já tu zkušenost osobní nemám, že by mi v souvislosti s covidem někdo něco říkal. U pyramida.

Jan Zálužský, redaktor
——————–
S magickými předměty a ezoliteraturou se v posledních letech jakoby v Česku roztrhl pytel. A jsou lidé, kteří jsou přesvědčeni o tom, že jejich víra uzdravuje. My nikomu jeho názor nebereme, a i proto s rozhovorem souhlasila paní Mariana.

mluvčí 15,
——————–
Jde o to, že člověk musí věřit. Je jedno, že mi 10 000 jiných lidí řekne to nedokážeš nebo to nejde, to je jedno, že oni si to myslí. Tady jde o to, co jsem a v čem jsem přesvědčená. Já to dělám s mým podvědomím.

Jan Zálužský, redaktor
——————–
Paní Mariana si kupuje a čte. Publikace zahraničních alternativních léčitelů v nich našla smysl života, když dáme na misky vah doktora, který vám řekl diagnózu a na druhou misku knížku a kterou jste si přečetla, která miska dneska u vás převažuje.

mluvčí 15,
——————–
Naprosto, naprosto, tahle ta knížka prostě je naprosto klíčová. Plus abrahamovo učení.

mluvčí 1,
——————–
Misionáři nám zanechali svědectví, že vkládáním rukou léčili různé neduhy i Číňané. Funguje to léčení.

Jan Zálužský, redaktor
——————–
Paní Marianě dodává duševní napojení na zesnulého německého léčitele, který se považoval za Božího vyslance bruno greninga, takže Bruno je zdroj energie.

mluvčí 15,
——————–
Bruno je jeho vyslanec, vyslanec zdroje energie, vyslanec od vesmíru umřel 26. ledna.

mluvčí 1,
——————–
Brunovi ty knížky nepomohly.

mluvčí 15,
——————–
Bruno už tady nechtěl být.

Jan Zálužský, redaktor
——————–
Nechtěl být. Paní Mariana lékařská poznání nepopírá, ale je přesvědčena, že existují i jiné formy léčby než ty medicínské. Když budou vážně postupovat podle těch autorů, Je možný, že mi třeba po čase zmizí nádor z těla?

mluvčí 15,
——————–
Naprosto.

Jan Zálužský, redaktor
——————–
Naprosto. A co na to vše říkají lékaři?

mluvčí 16,
——————–
Šířit tuto ideu považuju za nebezpečné. To může jít pouze doplněk k medicíně, tedy.

mluvčí 17,
——————–
Klasické. Je velmi iluzorní domnívat se, že čtení jakékoliv motivační knihy o ezotorice povede.
K náhlému a fantastickému. Vyléčení nádoru.

Karel Humhal, psycholog
——————–
Většina z těch prodejců, to jsou obvykle podvodníci, kteří prostě nemyslí na nic jiného než na to, aby vydělali na lidech, kteří jsou ochotni jim věřit.

Jan Zálužský, redaktor
——————–
A navíc v ezobyznysu se ročně protočí vyšší desítky milionů korun a bohužel podle ekonomů většina peněz končí v šedé zóně naší ekonomiky.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.