Jablonecké skládačky pomohly Eleonorce k novému vozíku

Jablonecké skládačky dělají samé dobré skutky. Už několik let podporují svými akcemi a projekty ty, kteří pomoc určitě potřebují. V jablonecké sokolovně pořádaly už šestý ročník Sitting Vollejbal Cupu, tentokrát to bylo pro Eleonorku.

Parta fajn lidí, sportovců i nesportovců, členů Jabloneckých skládaček, opět uspořádala volejbalový turnaj. Celý výtěžek tentokrát patřil Eleonorce z Křižan u Liberce. Po sérii zápasů a ocenění všech týmů vyhlásil a předal za organizátory výtěžek z akce Filip Štupl.

Na postiženou malou Eleonorku vybrali bez několika tisíc rovnou stovku. Maminka holčičky se slzami v očích poděkovala. „Taková částka už vystačí na pořízení nového invalidního vozíčku. Moc vám všem děkujeme.“

„Turnaje volejbalu vsedě se letos zúčastnilo osm týmů. Myslím, že si akci všichni užili. Hrálo se ve dvou skupinách každý s každým, pak se hrála finálová skupina a o umístění. Akce dopadla náramně, vybrala se velká částka, která určitě malé holčičce pomůže,“ řekl za Jablonecké skládačky Štupl.

Letos už Skládačky  pořádaly šestý ročník Sitting volejbalu Cupu. Pravidla jsou daná a i fyzicky zdatní hráči je musí respektovat a hrát tak, jak by hráli postižení. Výdělek z takové akce byl vždycky určený pro ty, kterým finance mohou pomoct k uzdravení nebo alespoň ke zkvalitnění života s postižením.

„Pokud budeme mít sílu, určitě chceme v našich projektech dál pokračovat. Nejedná se jen o Sitting Volejbal Cup, ale i o další akce. Rozhodli jsme se, že se budeme naší patronce, kterou je dnes malá Eleonorka, věnovat po celý rok a výdělky ze všech charitativních akcí půjdou jen jí. Pomoc v jejím případě je hodně nutná a navíc finančně náročná. A proč právě Eleonorka? Byl jsem v Žibřidicích na otevírání speciality, orloje. A tam místní také dělali akci pro Eleonorku. Oslovil jsem proto její maminku a nabídl jí pomoc Jabloneckých skládaček. Bydlí v Křižanech nedaleko od Liberce a k nám do Jablonce to má kousek,“ dodal Filip Štupl.

Dagmar Březinová

Jablonecký deník

https://jablonecky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.