Úsměvy a sny o nových dílnách. Mentálně postižení žáci navštívili hobbymarket

Na páteční dopoledne plné nevšedních zážitků vzpomínají žáci ze ZŠ speciální a praktické na Severní Terase, kteří v rámci vyučování navštívili nově otevřený obchod Bauhaus v Ústí nad Labem.

V programu praktické školy probíhá vzdělávání žáků s těžkým stupněm mentálního postižení, souběžným postižením více vadami a autismem. Právě zde se víc, než kdekoli jinde, praktikuje komenského známé rčení „škola hrou!“ Skvělý učitelský sbor se společně s asistenty snaží probudit v dětech aktivní přístup k životu a získat větší odvahu poprat se s nepřízní osudu.

Bauhaus přivítal děti v zahradním centru, kde na ně čekala přehlídka sekaček a motorových pil. Velký obdiv sklidilo i oddělení nářadí, kde si žáci mohli zkusit provrtat dřevo nebo zatlouct hřebík. Plní nadšení pokračovali do „Drive In“ arény a exkurzi zakončili na oddělení Přířez dřeva.

„Prodejnu děti opouštěly plní dojmů a s úsměvem, díky Bauhausu má nejeden z chlapců a dívek sen o nové dílně. Tímto děkujeme panu řediteli Jeníkovskému a celému týmu Bauhaus,“ vzkázal poděkování pedagogický dozor ve složení Iva Váchová, Kurt Richter a Jiří Mašata.

Ústecký deník

https://ustecky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.