Nemocnice Na Františku zkrátila čekací doby na ortopedické zákroky: Na „totálku“ do čtyř měsíců

ilustrační foto: Adam-Ciesielski-sxc.hu

Ortopedické oddělení Nemocnice Na Františku v Praze 1 zkrátilo čekací doby na nejvíce žádané operační zákroky, jako jsou artroskopie nebo totální kloubní náhrady.

„Artroskopické výkony jsme schopni provést do dvou až tří týdnů od návštěvy pacienta v naší ambulanci, totální endoprotézy kyčelních, kolenních a ramenních kloubů do čtyř měsíců a ostatní plánované výkony do jednoho až dvou měsíců,“ vyjmenovává primář ortopedie MUDr. Miroslav Sinkule.

Pacienti mají přímo v nemocnici k dispozici komplexní diagnostické služby, včetně rentgenu, sonografie a CT, doplněné o návaznou lůžkovou rehabilitační péči pro efektivnější rekonvalescenci. S moderně vybavenými operačními sály a lůžkovým oddělením poskytuje ortopedické oddělení péči na špičkové úrovni, oblíbenou nejen mezi vrcholovými sportovci.

Oddělení se specializuje i na pokročilé metody kloubních náhrad. U štíhlých pacientů po indikaci lékařem je možná šetrná náhrada kyčelního kloubu miniinvazivní technikou. U ramenního kloubu, v případech, kdy je to vhodné, je možné provést resurfacing, kterým se obnoví povrch hlavice ramenního kloubu.

Mezi nejčastěji prováděné artroskopické výkony patří operace ramenního, loketního, hlezenního a kolenního kloubu, zejména pak ošetření menisků, plastiky zkřížených vazů a rekonstrukce chrupavky. Tyto zákroky jsou prováděny rovněž miniinvazivně v rámci jednodenní péče.

Na konzultaci operačního zákroku se pacienti mohou objednat do ortopedické ambulance na telefonním čísle 222 801 301 v pracovních dnech od osmi do čtrnácti hodin. Více informací o poskytovaných službách naleznou na internetových stránkách www.nnfp.cz.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.