Jihočeský basketbal vybral na nemocné cystickou fibrózou

Basketbal

ČRo

Mimořádnou atmosféru mělo nedělní utkání národní basketbalové ligy v Písku, kdy žlutí Sršni Písek přivítali ve své hale Ostravu. Speciálním hostem utkání byl Ivan Trojan, jeden z nejoblíbenějších českých herců, který přijel do vyprodané haly nejen fandit jihočechům, ale také podpořit klub cystické fibrózy, jehož je patronem. Herní dovednosti písečáků zažil na vlastní kůži na basketbalové palubovce v prosincovém utkání nejvyšší soutěže, kdy nastoupil proti sršním v dresu Opavy.
——————–
Součástí toho utkání byla i charita pro nemocné cystickou fibrózou. Za ten večer se podařilo vybrat 250 000 a písečtí, kteří dali dres sršňů, tak tento dres, který jsem podepsal, se vydražil za 101 999 Kč. Díky Photomate Písek a paní Kalouskové, Takže já moc děkuju za všechny, za klub nemocných cystickou fibrózou. Tady je ta částka.

mluvčí 23,
——————–
My, když jsme se vlastně poprvé setkali, tak už tenkrát vlastně nás přesvědčili a nadchli proto, že se tu odehraje velký příběh. Tomu jsme věřili, slíbili nám, že půjdou do první ligy nebo do nejvyšší soutěže, to se taky povedlo a máme z toho obrovskou radost, jsme opravdu pyšný na takovýhle tým, který má srdce a charakter, což se vlastně neprojevuje jenom na hřišti, ale i akcemi, kterou dneska jsme přijeli také podpořit. Takže jim přeju mnoho štěstí a opravdu nám dělají radost.

mluvčí 22,
——————–
Jihočeši své umění dokázali i doma a Ostravě nedali nic zadarmo, rvali se o každý koš a s fantastickou podporou svých fanoušků prolomili sérii proher vítězstvím 94, 87. Tak pokračují ve své cestě nejvyšší basketbalovou soutěží skupiny A. Příběh baskeťáků z jihu Čech se začal psát před 29 lety na písecké základní škole Tylova, kde vznikl zájmový kroužek basketu.

mluvčí 24,
——————–
Pak se to postupně nabalovalo a nabalovalo, když to mám říct jednoduše, povídat by se o tom dalo hodně dlouho, až to vlastně se dostalo na tu nejvyšší úroveň v momentě, kdy jsme postoupili do
Nejvyšší ligy, tak jsme chtěli, chtěli jsme prostě ukázat, že to lze hrát s odchovanci a je pravda, že se nám to dařilo zpočátku, teď máme trošku jako horší období, ale prostě nechceme z té cesty uhnout a chceme se držet toho, že i mladí český kluci jsou schopni tuhle soutěž hrát a bojovat za svůj klub úspěšně.

Ivan Trojan, herec
——————–
Doufám a věřím, že se Písek v téhle sezóně zachrání a že bude v téhle té práci pokračovat. Je to hezký příběh, si myslím.
Když jsem měl teda nastoupit, tak jsem i jejich hru studoval a postupně jsem zjišťoval, že nepříjemnějšího soupeře jsem si vybrat nemohl, protože hrajou opravdu celoplošný presink. A opravdu to umí znepříjemnit těm soupeřům. Takže tak. Ale jsou to zase sympatický kluci

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.