Řidiči, kteří budou neoprávněně stát na parkovišti pro postižené, zaplatí vyšší pokuty  

Prima – Hlavní zprávy

Vyšší pokuty a ztráta více bodů. Od 1. ledna se zpřísnily postihy pro řidiče páchající přestupky.

Zákon také přidal pravomoce strážníkům. Mnozí řidiči to zatím ale nevědí nebo si z vyšších trestů nic nedělají. Po městě na místo povolené padesátky jezdí i rychlostí 96 km v hodině tak, jak to teď uvidíte v a reportáži.

Petr Suchoň, moderátor
——————–
A ještě užitečná rada. Načtením QR kódu. V příspěvku se dostanete na náš web, kde si můžete osvěžit všechny změny v bodovém systému.

Alex Hrdinová, redaktorka
——————–
Domažlická ulice, neděle odpoledne. Takhle Plzní doslova proletěla řidička, která v autě vezla navíc dvě malé děti. Zda pospíchala na oslavu, protože ten den slavila devětadvacáté narozeniny, nevíme. Každopádně v následujících měsících bude asi cestovat pouze v MHD.

Tereza Schliková, mluvčí MP Plzeň
——————–
Jí momentálně hrozí pokuta 7–25 000, zákaz činnosti na 6–18 měsíců.

Alex Hrdinová, redaktorka
——————–
Tady už je porovnání častých přestupků a tresty za ně v minulém a letošním roce. V některých případech zaplatí šoféři i více než dvojnásobnou cifru. Třeba hříšníci, kteří zabírají místo osobám se zdravotním postižením. V minulém roce jim za tento přestupek hrozila ztráta dvou bodů a pokuta do výše 2 500 Kč. Letos je to výrazně víc.

citace z anonymizovaného rozsudku KS v Brně
——————–
Když je parkování pro tělesně postižený, tak tam normálně stojej lidi, který nemají kartičku. Mám muže invalidního, tak nemůžeme si zaparkovat.

Alex Hrdinová, redaktorka
——————–
Pavel Kupilík za svůj život dostal odhadem 10 pokut. Jejich nové sazby mu přijdou neúměrné.

Pavel Kupilík,
——————–
Obecně bych řekl, že přibývá takových těch pozorovacích míst pro policii, kdy jako se hledá, aby se tady někdo odhalil.

Tereza Schliková, mluvčí MP Plzeň
——————–
V letošním roce nově může Městská policie vlastně pokutovat řidiče za jejich přestupkové jednání, které mají souvislost vlastně s nepřipoutáním se bezpečnostními pásy, nebo pokud řidiči nebo řidička vlastně nemají ve vozidle autosedačku.

Alex Hrdinová, redaktorka
——————–
Jeden z nejčastějších prohřešků, které plzeňští strážníci řeší, je telefonování za jízdy. V minulém roce vyšla pokuta za tento prohřešek řidiče maximálně na 1 000 Kč a dva body. Letos jim hrozí pokuta 2 500–3 500 korun a ztráta čtyř bodů.

CNN Prima News.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.