Ráda by pomáhala neslyšícím s účetnictvím. Nejdřív ale sama potřebuje podpořit

Od narození jsem neslyšící a ráda bych pomáhala stejně postiženým lidem s účetnictvím. S tímto komerčním projektem se na platformě Donio.cz prezentovala Lucie Poupětová z Babic u Řehenic na Benešovsku. Její nápad finančně podpořilo 26 přispěvatelů, kteří za 93 dní nashromáždili 44 800 korun. Cílem však bylo 100 tisíc korun.

„V novém roce jsem začala pracovat u své sestry Lenky Škorpové jako účetní pro neslyšící klienty, abych jim mohla pomoci překládat těžkou češtinu formou znakového jazyka, aby pochopili, co mají dělat, co a kde zaplatit, aby vyřešili finanční problémy a různé případy. Udělala jsem si kvůli tomu rekvalifikační kurz účetnictví,“ přiblížila svůj záměr Lucie Poupětová.

„Pro každého bohužel platí stejné zákony, ale pokud jim člověk nerozumí, pak se nevědomky dostane do dluhové pasti, která může skončit i exekucemi,“ dodala matka pěti zdravých dětí, které na rozdíl od ní naštěstí slyší.

Sbírka ji sice částečně pomohla, ale za další finanční podporu by byla velmi ráda. Peněz totiž nemá nazbyt. Jednak žije u rodičů v podnájmu a pak také plánuje v budoucnu kochleární implantát a laserovou operaci očí, protože se ji po porodech zhoršil zrak a nosí brýle na dálku i na blízko. Rovněž by se jí hodil výkonnější notebook či počítač.

„Mám jen starý pomalý notebook, který má špatný obraz. Je pak těžké komunikovat online s neslyšícími zákazníky a odezírat. Nemohu dost dobře používat ani mobil, když špatně vidím. K tomu musím absolvovat ještě sérii školení Pevnost – České centrum znakového jazyka a zajistit propagaci v časopisu pro neslyšící, aby se o nás dozvědělo co nejvíce lidí,“ vyjmenovala Lucie Poupětová úskalí ke své pracovní aktivitě.

Připomněla, že ze zmínění částky 44 800 korun musí finančnímu úřadu odvést 15procentní daň z příjmů, a ještě jednou poprosila o pomoc a podporu. Bude ráda, když se ji dobré duše ozvou na mobil 777 598 893 nebo na e-mail: endiks@seznam.cz.

Více se o specialistce pro daňové a účetní poradenství ve znakovém jazyce a nabízené službě lze dozvědět ZDE: https://www.ucetnictvi-skorpova-czj.cz/

Benešovský deník

https://benesovsky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.