Na přelomu roku pořádají čeští turisté desítky pochodů, některé i v Praze

ilustrační foto: USFWS Pacific / Flickr.com

Vydejte se 31. prosince nebo 1. ledna na jeden z více než sedmdesáti novoročních výletů pořádaných Klubem českých turistů (KČT) po celé České republice. Série tradičních pochodů s názvem Novoroční čtyřlístek podpoří i tentokrát vyznačení nových vozíčkářských tras. Některé chodecké akce jsou i v hlavním městě a okolí.

Jednou z akcí poslední den v roce je pochod s názvem Silvestrovskou Prahou za historií. Dvacátý ročník startuje v 11:30 hodin na piazzettě před Národním divadlem. Trasy dlouhé 8 a 10 kilometrů vedou centrem hlavního města.

V pondělí 1. ledna lze vyrazit na „Pražský novoroční vejšlap – do Dolního Povltaví“. Start je u podchodu OD Visla, jedenáctikilometrová trasa končí v Řeži, dvaadvacetikilometrová v Kralupech nad Vltavou.

Oblíbenými cíli novoročních výletů KČT jsou rozhledny, kopce či turistické chaty, kde pro účastníky bude připraven novoroční program v podobě občerstvení, opékání špekáčků nebo hudebního vystoupení.

Za symbolické startovné ve výši 30 korun získají turisti nalepovací odznak, kapesní kalendář a pamětní razítko. Vybrané prostředky poslouží k značení nových vozíčkářských tras a k bezbariérovým úpravám turistických chat. V současnosti je v Česku vyznačeno 19 vozíčkářských tras a na rok 2024 se připravují další dvě trasy.

„Nově budou moci do přírody vyrazit pohodlněji a bezpečněji vozíčkáři na Domažlicku, konkrétně do přírodního parku Zelenov, nebo ve Středočeském kraji do Poděbrad, kde pro ně vyznačíme trasu nejen tímto lázeňským městem, ale i kolem řeky Labe,“ řekl Zdeněk Cabalka, předseda Programové rady KČT.   

Celkem se pořádá 31. prosince a 1. ledna 75 pochodů po celém Česku. Odkaz na propozice naleznete ZDE: https://kct.cz/akce/vse/novorocni-ctyrlistek/0

Pražský Patriot

https://www.prazskypatriot.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.