„Ať nepředávkujeme důchodce a tělesně postižené“

K zajímavé recesistické akci se sešli lidé v Horních Hutích na Jihlavsku. Uspořádali si prvomájovou manifestaci v duchu komunistických oslav Svátku práce. A nevynechali přitom ani hendikepované.

Klub přátel recese a humoru uspořádal prvomájovou mírovou manifestaci v Horních Hutích. Pod budovatelskými hesly a vlajkami zemí RVHP se stovky diváků na louce u rybníka proměnily v soudružky a soudruhy s mávátky.

Z tribuny recesisté ironizovali především současné poměry a politiky. Zvonilo se klíči, poté imitátor věrně napodobil všechny tři prezidenty ČR. Klaus z tribuny v jeho podání zopakoval, že opravdu, ale opravdu nezná žádné špinavé peníze: „Mé názory se stanou i vašimi názory…, protože já jsem ten hlavní názor této republiky a jestli to nepochopíte, tak si klidně odcestujte do zahraničí…,“ pustil se Klaus do publika.

Imitátor „Miloš Zeman“ zase zpoza lahve becherovky přihlížejícím osvětlil, kterak vidí budoucnost naší země. Zbytečné budou podle něj finanční úřady, neboť daně budou platit jenom blbci: „Platit se bude do speciálně upravených bankomatů…, odkud se peníze budou přímo distribuovat na Drábkovy S-karty pro potřebné, ovšem s přednostním právem pro nepřizpůsobivé občany, abychom nepředávkovali důchodce a tělesně postižené….,“ horoval pod ruskými vlajkami „Zeman“ s tím, že naše šance stát po boku zemí jako jsou Řecko a Španělsko je opravdu veliká.

Manifestace nabídla i další absurdní podívané a všichni se srdečně bavili.

Jiří Varhaník Horní Hutě

redakčně kráceno, celý text je v dnešním vydání Jihlavské listy

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.