Digitalizace žádostí v resortu MPSV  

ilustrační foto: bruno / sxc.hu

Až milion lidí, kteří doteď museli chodit se žádostmi o dávky na úřady práce, si je nově může vyřizovat z domova. Ministerstvo digitalizovalo například žádosti o příspěvek na bydlení a za první dny systém využily stovky lidí. Ti, kteří si raději vše vyřizují osobně, budou moci zajít i na vybrané pobočky České pošty.

NOVA – Televizní noviny
——————–
Jenda. Tak Ministerstvo práce a sociálních věcí pojmenovalo svůj klientský portál. Lidé v něm mohou z domova vyřizovat žádosti o rodičovský příspěvek, příspěvky na bydlení nebo na dítě.

Marian JUREČKA, ministr práce a sociálních věcí /KDU-ČSL/
——————–
Více jak 1 milion lidí, kteří dnes museli chodit fyzicky na úřad práce, díky těmto krokům nebudou muset na úřad práce vůbec jít.

redaktorka
——————–
Proto, abyste se mohli do klientské zóny Jenda přihlásit, potřebujete mít tzv. identitu občana, kterou si můžete založit přes internet. Pak už jen stačí se přihlásit a zvolit, o kterou dávku chcete požádat. Do systému doložíte potřebné dokumenty a žádost odešlete.

Karel Trpkoš, vrchní ředitel ministerské sekce informačních technologií MPSV
——————–
Je důležité i vzhledem ke kybernetické bezpečnosti chodit vždycky přes tu naši konkrétní adresu, to znamená Jenda.mpsv.cz.

redaktorka
——————–
Ministerstvo práce a sociálních věcí spustilo pilotní verzi žádostí o příspěvek na bydlení a přídavků na dítě v úterý.

Marian JUREČKA, ministr práce a sociálních věcí /KDU-ČSL/
——————–
448 lidí nám doložilo příjem přes Jendu teďka u úterka, 98 lidí už nám doložilo náklady na bydlení a máme 119 žádostí o přídavek na děti a 94 žádostí o příspěvek na bydlení.

redaktorka
——————–
Lidé, kteří si neví rady, jak podat žádost o dávku online, budou muset i nadále žádosti vyřizovat fyzicky, a to na úřadě práce a od nového roku i na některých pobočkách České pošty.

Daniel Krištof, generální ředitel Úřadu práce
——————–
Na některých místech už nebude mít smysl mít pobočku Úřadu práce, ale pořád budeme chtít, aby ten klient tam tu žádost mohl podat. Tuto roli by měla dobře zvládnout Česká pošta.

televize Nova.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.