Bezbariérový přístup do metra  

Další stanice pražského metra dostane bezbariérový přístup. Stavbaři teď dokončují další fázi prací na náměstí Jiřího z Poděbrad. Čtvrtinu stanic, které přístupy pro vozíčkáře ještě nemají Dopravní podnik postupně upravuje.

ČT 1 – Události v regionech – Praha
——————–
Dvě šachty a mezi nimi spojovací tunel, aby se cestující v budoucnu dostaly na nástupiště bez schodišť, musí se 50 m pod zem dopravit nadvakrát. Ve stanici Jiřího z Poděbrad budou celkem čtyři výtahy, a to ve dvou šachtách, ta, která ústí sem na nástupiště je, tady za rohem je zase šachta, která je připravena na evakuační schodiště. Stavbaře teď čekají poslední dvě velké betonáže. Poté se mohou přesunout do další práce.

Petr VELIČKA, vedoucí projektu
——————–
Bylo potřeba přibližně 3 500 metrů krychlových betonu, dále 400 tun ocelové výztuže.

Jan PANUŠKA, vedoucí výstavby projektu
——————–
Budeme moci přistoupit k dalším pracem, který se budou týkat vnitřních betonových konstrukcí, co budou podesty, schodiště a stěny.

Petr VELIČKA, vedoucí projektu
——————–
Z celkových 61 se Jiřího z Poděbrad stane čtyřicátou sedmou stanicí s bezbariérovým přístupem. V příštím roce má začít přestavba stanice Flora.

Daniel ŠABÍK, Dopravní podnik hl. m. Prahy
——————–
To bude dvojice výtahů spojená s přestupní chodbou a ta výstavba bude taky trvat zhruba dva roky.

Petr VELIČKA, vedoucí projektu
——————–
Starší stanice metra podnik na bezbariérové předělává postupně. Ty nové už tak ale plánuje. To je případ právě stavěného metra D a mohl by to být případ i páté okružní linky. Její studii proveditelnosti si chce magistrát nechat zpracovat.

Česká televize.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.