Postižení tornádem nebydlí  

foto: Flickr.com


Čtyři roky vězení dostal letos v létě u Okresního soudu v Břeclavi muž, který zneužil důvěru lidí postižených tornádem. No, peníze z dotací na obnovu domů si podle rozsudku odčerpal do své kapsy.

 Prima – Hlavní zprávy
——————–
A jak jsme zjistili, oběti stále ještě nebydlí ve svém.

Jakub Nakládal, redaktor
——————–
Ani téměř 2,5 roku po řádění tornáda nemá čtyřiašedesátiletý Jaromír Baláš z Hrušek na Břeclavsku svůj dům dostavěný.

Jaromír BALÁŠ, podvedený obyvatel Hrušek
——————–
Vůbec tady nebylo nic hotové. Pokud bych to, já si ty peníze na to nepůjčil. Ten milion 500 tisíc, co mám teď rozpůjčovanej jo od moje matky, od sestry, od synovců a všechno, nechtěl jsem to od bank, jo, kvůli úrokům. Já jim to musím vrátit, že jo.

Jakub Nakládal, redaktor
——————–
Pan Baláš se stal jednou z obětí nepoctivého stavaře, který po tornádu získal jeho zplnomocnění. Posílal státnímu fondu podpory investic falešné faktury a odčerpával tak dotace na svůj účet. Letos Michala Š. za dotační podvod poslal Okresní soud v Břeclavi na čtyři roky do vězení. Je vám líto těch lidí, kteří vlastně doteďka ještě nebydlí? A možná za to nesete částečně vinu i vy?

Michal Š., nepravomocně odsouzený
——————–
Řekl jsem, že mi to líto je, víc se vyjadřovat nebudu. Zase z toho vyšel a smál se nám do xichtu. To je hnus.

Jakub Nakládal, redaktor
——————–
Sedmapadesátiletý podvodník měl podle rozsudku zamířit do vězení. A zároveň začít státu vracet miliony, které si pro sebe ulil. Jenže nic z toho zatím podle poškozených neudělal.

Jaromír BALÁŠ, podvedený obyvatel Hrušek
——————–
Jsme mysleli právě, že už je v kriminálu, jo. Protože už se proslýchalo, že už sedí a naráz ho viděli jezdit po Břeclavi v novém autě. To tvrdil u soudu, že nemá ani korunu.

Jakub Nakládal, redaktor
——————–
Ani jedné s celkem šesti podvedených obětí se prý Michal Š. dosud ani neomluvil. A pro někoho zatím soudní tahanice ještě zdaleka neskončily. Odsouzený se totiž s rozsudkem okresního soudu nesmířil a podal odvolání. Případem tornádového podvodníka se už příští týden začne zabývat Krajský soud v Brně.

CNN Prima News.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.