UNICEF a ČČK mají program finanční pomoci pro ukrajinské děti s postižením

UNICEF ve spolupráci s Českým červeným křížem (ČČK) a Ministerstvem práce a sociálních věcí ČR (MPSV) realizuje program finanční pomoci, který podpoří ukrajinské uprchlické rodiny s dětmi s postižením, a pomůže jim zajistit jejich základní potřeby.

Také členky ČČK z Prachatic spolupracují v rámci projektu s UNICEF a provádí vstupní šetření přímo v rodinách v regionu od Kašperských Hor po Písek.

„Podpora a začleňování nejzranitelnějších dětí během aktuální uprchlické vlny jsou základem práce UNICEF v České republice. UNICEF si cení možnosti spolupracovat s Českým červeným křížem a MPSV na podpoře uprchlických dětí s postižením a pomoci jejich rodinám pokrýt dodatečné náklady, které jsou s postižením dětí spojené. Zároveň se jim zpřístupní služby, které děti potřebují k rozvoji a plné realizaci svého potenciálu,“ uvádí Yulia Oleinik, vedoucí kanceláře UNICEF pro uprchlíky v České republice.

„Základem našeho programu je společný závazek podporovat nejzranitelnější děti a zajistit, aby měly šanci prosperovat. Díky široké členské základně můžeme navštívit, evidovat a podpořit rodiny splňující kritéria programu v každém koutě České republiky,“ řekl Marek Jukl, prezident Českého červeného kříže.

Rodiče a pečovatelé o děti s platnou dočasnou ochranou v České republice mohou na adrese: https://register.unicef.org/cs-cz/register/pre-ecdb požádat o schůzku k evaluaci a registraci do programu, která proběhne na pracovišti v krajském městě nebo prostřednictvím domácí návštěvy. Další informace mohou získat na infolince programu: +420 277 079 800. Registrace je bezplatná. J

Zuzana Pelikánová s využitím tiskové zprávy ČČK a UNICEF, kterou zpracovaly Veronika Janouchová a Barbora Vyšínová

Prachatický deník

https://prachaticky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.