Jak se žije seniorům  


vláda rozhodla o zvýšení důchodů. Ministři souhlasili s návrhem, podle kterého se starobní, invalidní a pozůstalostní penze od ledna zvýší o 360 Kč. A nás samozřejmě nejvíc zajímá, co na tahanice kolem valorizací penzí říkají přímo senioři.

Prima – Hlavní zprávy
——————–
Jak se žije seniorům, jsme se dnes vypravili zeptat do obce Křelov nedaleko Olomouce. V této bytovce bydlí pan Nastoupil. Už delší dobu sám. Standardní bytovkový byt i sebe prý zatím bez problémů uživí. Na jídle nebo běžných potřebách se uskrovňovat nemusí.

Jan NASTOUIL, senior
——————–
Nějaký velký dovolený si dovolit nemůžu, nemohl bych si už koupit asi ani nový auto nějaký, ale pro takovej můj běžný život mně to stačí. Já mám dobrý důchod, žije se mně dobře, jsem spokojenej, mám 74 let, nic mě nebolí, jsem v pohodě.

Tomáš Petržela, redaktor
——————–
Jan Nastoupil podle svých slov chápe, že v zadluženém státě se musí uskrovnit i senioři, a s nižší valorizací důchodů počítá.

Jan NASTOUIL, senior
——————–
Vidíte, jaký je ten státní rozpočet, v jakým je stavu, takže asi to jinak nejde.

Tomáš Petržela, redaktor
——————–
O kus dál žije v rodinném domě Karel Uhýrek se svojí ženou. Nelíbí se mu hlavně to, co vidí v obchodech.

Karel UHÝREK, senior
——————–
Spíš to dnes je tak, že nakupují hlavně v akcích, teď si prostě dělá ceny každý jakýkoliv, jak ho napadne, někde je to doslova přemrštěný, někdy je to prostě katastrofa, jak ti obchodníci s náma zachází.

Tomáš Petržela, redaktor
——————–
I z toho důvodu se domnívá, že by valorizace důchodů měla odrážet vysokou inflaci.

Karel UHÝREK, senior
——————–
Jestliže inflace je taková, jaká je, a teď ministerstvo vymyslí, že nám přidá necelý 2 %, tak je to špatně, tak je to málo.

CNN Prima News.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.