Ministerstvo připravuje úpravu poboček Úřadu práce  

Ministerstvo práce připravuje v příštích dvou letech úpravu sítě poboček Úřadu práce. Umožní to postupující digitální zpracování dávek. Nápor úředníků se už zastavil. Přesný plán, kolik pracovišť a personálu bude po republice potřeba, by měl být na podzim. 

Radiožurnál – Zprávy
Frekvence 1 – Rozhlasové noviny

Marian Jurečka, ministr práce a sociálních věcí ČR
Opravdu budeme optimalizovat tu pobočkovou síť. My si dáváme velmi dobrou práci s tím, abychom si dobře změřili zatížení těch poboček, zatížení z pohledu jednotlivých agend, zároveň abychom také posuzovali to, kde ta pobočka je. To znamená – jsou tady případy, kdy jsou ty pobočky třeba v lokalitách, které jsou sociálně velmi zatížené. A to všechno bude hrát vliv a roli v tom, jak ve finále rozhodneme, jak ta pobočková síť v několika krocích v budoucnu se bude postupně optimalizovat.

Pobočková síť úřadů práce by se v příštích dvou letech mohla zmenšit 

Jana Uttendorfská, moderátorka
Pobočková síť úřadů práce by se v příštích dvou letech mohla zmenšit, počítá s tím ministerstvo práce a sociálních věcí kvůli digitalizaci agend. Nově úřady plně online vyřizují rodičovský příspěvek. Požádat se o něj dá v klientském portálu.

Daniela Tollingerová, redaktorka, Český rozhlas
Portál na rozdíl od vyřizování příspěvku přes datovou schránku nedovolí uživateli udělat v žádosti chybu, říká pověřený generální ředitel Úřadu práce, Karel Trpkoš.

Karel Trpkoš, zastupující generální ředitel, Úřad práce ČR
Protože některé volby jsou omezeny na základě dat, která vlastně my si o vás načtem.

Daniela Tollingerová, redaktorka, Český rozhlas
Ještě letos by měl úřad digitalizovat i přídavek na dítě, příspěvek na bydlení a dokončit taky plán optimalizace poboček, uvedl ministr práce Marian Jurečka z KDU-ČSL.

Marian Jurečka, ministr práce a sociálních věcí ČR
Neznamená to, že budeme jako nějak jako tupě a ploše škrtat pobočky. My si dáváme velmi dobrou práci s tím, abychom si dobře změřili zatížení těch poboček, zároveň, abychom také posuzovali to, kde ta pobočka je.

Daniela Tollingerová, redaktorka, Český rozhlas
Jejich rušení kritizuje třeba poslanec hnutí ANO Aleš Juchelka. Tvrdí, že úřady jsou přetížené a nestíhají. Daniela Tollingerová, Radiožurnál

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.