Hvězdy vystoupily v Zahrádkách. Výtěžek z koncertu putoval na dobré účely

ilustrační foto: Jon Sullivan / public domain photos

Vyhořelý zámek Zahrádky oživil o uplynulém víkendu 25. ročník benefičního koncertu Noc s hvězdami. Za jeho organizací od začátku stojí zpěvák, herec a producent Martin France. Přestože si premiéru odbyl na hradě Houska, po šestnácti letech se přesunul právě na Českolipsko.

S diváky se před zahájením akce přivítal imitátor a bavič Zdeněk Barnett, po něm se na pódiu vystřídala celá řada účinkujících. Americkým country se představili FiddleFarm v čele s kapelníkem Radkem Špindlerem a hned jako vystoupila česká zpěvačka Bára Basiková, která zazpívala čtyři písně.

„Poté nastoupil novodobý písničkář Ivan Čmok, blonďatá zpěvačka Jarmila Zedníková, kterou doprovodily její dvě malé dcery, které si pak zazpívaly duet společně s Martinem France. Pobavit diváky přijel i zpívající herec Petr Batěk se svou neodmyslitelnou kytarou a přímo na místě konání se domluvili s herečkou Vandou Károlyi, že ji kytarově doprovodí. Pak už si Vanda zazpívala s radostí nádhernou a tklivou cikánskou baladu,“ popsal program France.

Diváky potěšil muzikálový zpěvák Jan Kříž, akci podpořila i Šárka Vaňková, která si střihla hit od Evy Pilarové. Hudební program doplnil hadí muž Ludvík Janíček, který předvedl například protažení se tenisovou raketou. Vyvrcholením se stalo předávání finančních šeků pro invalidního vozíčkáře Ivana Drlíka.

Předávání darů završil Martin France se šekem ze vstupného a dobrovolného příspěvku s částkou přes 18 tisíc korun, čímž se po sečtení všeho vybralo něco kolem 80 tisíc korun. „Pak už si své vystoupení odbyla rocková česká legenda Marcela Březinová, po jejímž vystoupení se všichni účinkující rozloučili s diváky symbolicky písničkou Jsme parta správná,“ dodal France.

Jiří Louda

Českolipský deník

https://ceskolipsky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.