Výstava psích obrazů má pomoci holčičce na vozíku  

on Flickr

Julinka je pětiletá holčička, která se narodila s postižením, kvůli kterému je upoutána na invalidní vozík. Má za sebou několik operací, ale ani to jí neubírá na pozitivní náladě. Je roztomile upovídaná, krásně ovládá jemnou motoriku a miluje zvířata, hlavně pejsky. Nyní se s pomocí organizace Helppes učí ovládat svého budoucího pejska Barušku. Jeho výcvik je ale drahý a tak se malířka Zuzana Šmejkalová rozhodla, že uspořádá výstavu psích obrazů a malé Julince pomůže.

TV PRAHA

Zuzana Šmejkalová, autorka výstavy
To, co občas dám, nějakých pár korun, nestačí a že by bylo zajímavé ty pejsky věnovat pro ní, protože výcvik jednoho asistenčního pejska stojí 300 tisíc.

Ondřej Švec, redaktor
A tak za podpory Divadla Dobeška, Centra výcviku psů pro postižené Helppes a městské části Praha 4 vznikla výstava olejomaleb čtyřnohých miláčků společných přátel a známých autorky, ale hlavně lidí z komunity pejskařů, kteří se často potkávají na procházkách u branické vyhlídky.

Ondřej Kubín, starosta MČ Praha 4
Na Dobešce je to už tradiční výstava, už je to několikátá výstava, nicméně letos to bude naše první aukce, která proběhne v září, tyto krásné obrazy bude moci kdokoli i z diváků přijít a vysoutěžit nebo respektive přeplatit kupující. Budeme rádi, protože celý ten výtěžek půjde opravdu na pomoc holčičce a jejímu pejskovi.

Ondřej Švec, redaktor
Praha 4 se takovéto akce snaží podporovat dlouhodobě, protože současná doba je nesmírně složitá a potřebným by se zkrátka mělo pomáhat. Na výstavě obrazů s názvem Umění psů jsou k vidění desítky podobizen psů nejrůznějších plemen, mezi kterými si svého oblíbence našel i sám pan starosta Ondřej Kubín.

Ondřej Kubín, starosta MČ Praha 4
Holčička Julinka má dvouletou kníračku, my máme doma také kníračku, takže respektive moji rodiče mají kníračku, takže k tomu mám opravdu blízko. Všichni ti pejsci jsou originál, jsou praví, jsou žijící a jsou odtud z okolí Dobešky.

redaktor
Aukce obrazů proběhne 7. září od 17:30 v sále Divadla Dobeška a výtěžek půjde právě na financování výcviku asistenčního pejska, kníračky Barušky. Koupí některého z obrazů tedy podpoříte dobrou věc a ještě budete mít doma malbu třeba zrovna toho vašeho chlupáče a čtyřnohého kamaráda.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.